“Σ’ αυτούς που έφυγαν”

  • Ενημερωτικό δελτίο-

Αγαπημένοι μου, φίλοι, γνωστοί, προσφιλείς, συγγενείς.

Σ’ όλους εσάς που φύγατε εγκαίρως, ακαίρως προκαλώντας αφόρητο πόνο σ’ εμάς που μένουμε και περιμένουμε το επόμενο αντάμωμα σε μια επόμενη ζωή, σ’ ένα άφθαρτο πλανήτη.

Και πρώτ’ απ’ όλους, απευθύνομαι σε σένα, αγαπημένε μου, που έφυγες αναπάντεχα και με άφησες μονάχη, να συνεχίσω το ταξίδι της ζωής σ’ αυτόν τον φθαρτό και μάταιο κόσμο.

Πέρασαν δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε, όμως το καινό παραμένει δυσαναπλήρωτο.

Το ταξίδι που μαζί ξεκινήσαμε όπου νάναι τελειώνει. Ήταν δυσβάσταχτο το κουπί στο μικρό σκαρί που το οδήγησα μόνη μου, σε μπόρες και σε φουρτούνες, σε μια θάλασσα ανταριασμένη.

Εύχομαι όταν θα αράξωστο λιμάνι, να είσαι εσύ εκεί για να μου δείξεις το δρόμο, να τον πορευτούμε μαζί.

Αγαπημένοι, σας απευθύνω αυτό το ενημερωτικό δελτίο για να σας πω, πως από τότε που φύγατε απ’ αυτόν τον πρόσκαιρο πλανήτη γη, τα πράγματα εδώ κάτω δεν πηγαίνουν καθόλου καλά.

Εκτός που νοιώθουμε μοναξιά από τη δική σας απουσία, μας ενέσκηψε ξαφνικά ένας πρωτόγνωρος ιός ονόματι COVID 19. Ο παγκόσμιος αυτός λοιμός έχει τρομοκρατήσει ολόκληρο το σύμπαν και οι άνθρωποι «θέλουσι λιποψυχεί από φόβο για τα επερχόμενα δεινά».  Καθημερινά οι λοιμοξιολόγοι δίνουν εντολές στους πολίτες, για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για να περιορίσουν την εξάπλωση του διότι είναι άκρως μεταδοτικός.

Εξαερισμός λοιπόν, σχολαστική καθαριότητα, απαγόρευση συγχρωτισμού και προ παντός μάσκα, ένα αντιαισθητικό μέσο αποτροπής της μετάδοσης του λοιμού. Είναι αποκρουστικό να βλέπεις να κυκλοφορούν οι άνθρωποι σαν φαντομάδες τύπου Ζορό.

Μικροί μεγάλοι πλέον με μάσκα ειδάλλως πρόστιμο, το οποίο έχει αναπληρώσει το έλλειμμα από τους που αδυνατεί να πληρώσει ο πολίτης λόγω της ανέχειας και μείωσης του ανύπαρκτου πλέον εμπορικού κέρδους.

Δύσκολα τα χρόνια επί της γης από τότε που φύγατε, αγαπημένοι.

Από την άλλη, μας προέκυψε ένας αλλοπρόσαλλος αρπακτικός γείτονας, ένας γενίτσαρος ισλαμιστής, που λέει όπως έλεγε κάποτε η μάναμου μία στιχομυθία:«χρωστώ και κι χρωστούνε με κι αν θέλω παίρω κι άλλο». (Χρωστάω και δεν μου χρωστούνε και άμα θέλω παίρνω κι άλλο).

Την μια φορά ζητά τα σύνορα της καρδιάς τους, τη γαλάζια πατρίδα τους, την άλλη τα δέκα οχτώ νησιά μας, όπου κυματίζει η Ελληνική σημαία, την επόμενη ζητά συνεκμετάλλευσητουθαλάσσιου πλούτου μας αψηφώντας τις όποιες συνθήκες για το δίκαιο της θάλασσας.

Προκλητικός, ώστε να μετατρέψει σε τζαμιά δύο εκκλησίες, παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, σατανικός ταραξίας της περιοχής και όχι μόνο.

Όλο ζητάει και απαιτεί και ποτέ δεν δίνει.

Άριστος στο τούρκικο παζάρι, παραμυθιάζει τους πάντες και κατάφερε να έχει παγκόσμια ασυλία.

Δεν ξέρωαν ποτέ αφυπνιστούν η και οι άλλες μεγάλες δυνάμεις.

Εμείς όμως, η μικρή πλην βαρυπροικισμένηαπό τον Θεό , πότε θα ξυπνήσουμε από τον ύπνο του δικαίου και να μην είμαστε απλά θεατές μιας σκηνής του παράλογου;

Ζητά εκβιαστικά συνομιλίες για τις δικές του παράνομες απαιτήσεις.

Όταν εκείνος θέτει θέμα διεκδικήσεων σε νησιά και σε θάλασσες, γιατί οι δικοί μας απεμπολούν τα δικαιώματα στα πατρώα εδάφη, τον Πόντο, την Μικρά Ασία, την με την Αγιά Σοφιά και τόσα άλλα υπό κατοχή μέρη που όπου και να σκάψεις βροντοφωνάζουν για την ελληνικότητά τους.

Πόσο άβουλοι έχουμε καταντήσει εμείς το γένος των αρχαίων Ελλήνων, του Μεγαλέξανδρου του στρατηλάτη, του Θουκυδίδη και τόσων άλλων, ων ουκ έστιν αριθμός. Και τώρα κινδυνεύουμε να γίνουμε προτεκτοράτο των Ούννων και των Μογγόλων, οι οποίοι μας μισούν και συνασπίζονται εναντίον μας..

Και όσο οι δικοί μας αντιπρόσωποι δεν ορθώνουν το μικρό αλλά δυνατό ανάστημά τους, να μην τους πάρουν τη μπουκιά μέσα από το στόμα τους, δίνουν στο λαό το δικαίωμα να υποψιάζεται μήπως εκτελούν εντολές και γίνονται οσφυοκάμπτες;

Αγαπημένοι μου, μία άλλη παγκόσμια πληγή που βιώνουμε σήμερα, είναι το προσφυγικό. Οι μεγάλοι της γης, πάνω στη μοιρασιά των κρατών, με ταόποια πλουτοπαραγωγικά κέρδη, ήρθαν σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ τους και άρχισαν να βομβαρδίζουν ο ένας τον άλλο, σε βαθμό να αναγκάσουν το πλήθος να εγκαταλείψει τις εστίες του και να τραπεί σε φυγή, ψάχνοντας για άλλες πατρίδες.

Κοντά σ’ αυτούς άλλος ένας βασικός λόγος ήταν η φτώχεια. Οι άνθρωποι αναζητούν μια καλύτερη ζωή γι αυτούς και τα παιδιά τους. Έτσι άφησαν μόνοιτα σπίτια τους κι έγιναν λαθραίοι μετανάστες, χωρίς βίζες και χωρίς διαβατήρια.

Η δέχθηκε μεγάλο αριθμό τέτοιων μεταναστών με το αζημίωτο.

Πληρώθηκε αδρά από την και τώρα απειλεί τους πάντες και προ παντός την μικρή και άκρως ταλαιπωρημένη και φτωχευμένη Ελλάδα, κάνοντας έναν ακήρυχτο υβριδικό πόλεμο, παραβιάζοντας τα σύνορά μας με σκοπό την ισλαμοποίηση της.Πώς να διαπραγματευτείς μαζί με έναν τόσο αφερέγγυο συνομιλητή;

Αγαπημένοι μου, με όλο αυτό το ενημερωτικό δελτίο που σας έγραψε, είναι φανερό πως διαβάζοντάς το εκεί ψηλά από την γειτονιά των αγγέλων, θα διαπιστώσετε πως ξεφύγατε από μεγάλη θλίψη με όσα συμβαίνουν εδώ κάτω στη γη.

Τα κόμματα έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους.

Πόσο δίκαιο έχειο ψαλμός ιδ’ 3, όταν λέει:

 

Εις το επανειδείν…

Ζωγράφος – Λογοτέχνης

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.