«Στο σκοτάδι απαντάμε με φως»

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης

Επανεκκίνηση της οικονομίας δεν είναι μια έννοια αφηρημένη, αλλά το ρεαλιστικό σχέδιο της

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τα δεκάδες ανύπαρκτα εμπόδια και τις ανεξήγητες καθυστερήσεις σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα, η πιο ιδεοληπτική και ανίκανη της μεταπολίτευσης προσπαθεί να πείσει πως κάνει στροφή στην ανάπτυξη και στην στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Σε αυτή την απέλπιδα προσπάθεια της Κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας πασχίζει να μπει στο κοστούμι του μεταρρυθμιστή, όμως και σε αυτό αποτυγχάνει οικτρά, καθώς κοστούμι και επαναστατικός μπερές δεν συνδυάζονται.

Στα τρία σχεδόν χρόνια διακυβέρνησής του ο « των φόρων και της παρακμής» έχει καθηλώσει την ελληνική οικονομία.  Η κυβέρνηση Τσίπρα παρέλαβε το 2014 μια οικονομία που είχε μπει σε τροχιά ανάπτυξης και κατάφερε να τη βυθίσει τη διετία 2015-2016 ξανά στην ύφεση. Τη στιγμή που οι ταξικοί εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ στην  υπόλοιπη Ευρώπη αναπτύσσονται, και μάλιστα ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν, η της Αριστεράς, καταγράφεται ως η μοναδική χώρα με ύφεση -0,2% για το 2016.

Η ρευστότητα μειώνεται συνεχώς, τα capital controls παραμένουν, το πρόβλημα των κόκκινων δανείων εξακολουθεί να επιτείνεται και ο περιβόητος εξωδικαστικός μηχανισμός της Κυβέρνησης προχωρεί με ρυθμό χελώνας. Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τη φορολογία να αυξάνεται διαρκώς και η οποία αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως άλλωστε δηλώνουν κυνικά οι αρμόδιοι του .

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν βιώσει κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών στερώντας τους έτσι κάθε πιθανότητα επιβίωσης. Όταν οι ίδιοι που, πριν ανέβουν στην εξουσία, υπόσχονταν «σεισάχθεια» και διαγραφή των χρεών.

Στα αναπόδραστα αδιέξοδα και το σκοταδιστικό καθεστώς της μιζέριας που επιχειρεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση, αντιτίθεται το φως της δημιουργίας και της προόδου.

Στη εκφράζουμε την πεποίθηση ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας θα έλθει μέσα από τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων με τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και μια σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων σε κλάδους με προστιθέμενη αξία.

Απέναντι στη στρεβλή της ένδειας και της στασιμότητας υπάρχει η Ελλάδα που παράγει! Η Ελλάδα στην οποία πιστεύουμε όλοι οι Έλληνες και η ΝΔ θα αναδείξει. Αυτό δεν αποτελεί απλώς μια ιδέα, ένα φιλόδοξο όραμα, αλλά ένα ρεαλιστικό και άμεσα υλοποιήσιμο σχέδιο.

Η ΝΔ προωθεί μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση που προβλέπει:
* Μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και μείωση του κατά 30% σε δύο χρόνια.
* Μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στα 25.000 ευρώ.
* Μείωση του φορολογικού συντελεστή επιπλέον 2% για αύξηση κατά 10% των θέσεων εργασίας για επιχειρήσεις άνω των 50 εργαζομένων.
* Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών.
* Φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία.

Το πλεόνασμα για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βασίζεται στην εξοντωτική φορολόγηση των έντιμων και συνεπών Ελλήνων, όπως το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης προκλητικά παραδέχεται. Στη μη χορήγηση εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων. Σε μη καταβολή των υποχρεώσεων του Κράτους.
Απέναντι σε αυτή την φορομπηχτική πολιτική η ΝΔ προτείνει:
– Να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους πλέον αδύναμους, τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ με ειδική πρόβλεψη για ανέργους που έχουν οικογένειες με παιδιά ή και μονογονεϊκές οικογένειες.
– Να υπάρξει εντός του 2017 μείωση του ΕΝΦΙΑ με τρόπο ώστε αυτή να ευνοήσει πρωτίστως τους φτωχότερους Έλληνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
– Να αποπληρωθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες, και ιδίως δε σε όσους το Κράτος οφείλει συντάξεις.

Με το μετρημένο, κοστολογημένο και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα της ΝΔ μπορούμε να οικοδομήσουμε ξανά την Ελλάδα που παράγει, που σέβεται τους πολίτες της και παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια στην νέα γενιά, στο μέλλον της. Όλοι μαζί και με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορούμε να αποκτήσουμε ξανά την Ελλάδα που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Ηρακλείου

 

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.