Σάββατο 27 Φεβ 2021 23:54      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τα κεφάλια μέσα, τελείωσαν οι γιορτές…»

 Πέρασε ένα δεκαπενθήμερο με πολλούς να το περνούν ανέμελα, ιδίως οι νέοι στις καφετερίες του κέντρου της  πόλης, και τους εμπόρους να αγωνιούν για την κίνηση στα καταστήματά τους βάσει των αγορών για την πασχαλινή ένδυση, το πασχαλινό τραπέζι κ.λ.π. 

Τώρα όλα αυτά πέρασαν. Ξανά στους  γνώριμους ρυθμούς της καθημερινότητας, του άγχους, του αγώνα για επιβίωση και της μεγάλης προσδοκίας των τουριστικών επιχειρήσεων του Νομού, και της χώρας ευρύτερα, για ρεκόρ τουριστικών αφίξεων φέτος, που θα δικαιώσει το γεγονός  ότι «ο μεγάλος πυλώνας μας και ναυαρχίδα της ανάπτυξης είναι ο Τουρισμός μας.

Κι όχι τυχαία, καθώς έχουμε να προσφέρουμε απίθανο φυσικό και πνευματικό κάλλος στον τόπο μας με την απεραντοσύνη των καθαρότατων ακτών, τη χρυσαφένια αμμουδιά και στέγη το μυθικό μας Όλυμπο, εδώ στην Πιερία, και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, που ρουφούν αχόρταγα ό,τι με εξαιρετική επιμέλεια τους σερβίρει το εξειδικευμένο προσωπικό των ξενοδοχειακών μονάδων αξιολογημένων π.χ. των εγκαταστάσεων του Mediterranean  με το Α΄ βραβείο σ’ όλη τη Μεσόγειο!! (Που να έβλεπε κανείς στα πρόσωπα των Εβραίων που κατέκλυσαν  αυτές τις μέρες το Ξενοδοχείο τη χαρά και την ικανοποίηση για την άριστη εξυπηρέτηση και την αποδοχή τους ότι ο Ξένιος Δίας δεν έπαψε να «λειτουργεί» ακόμη στην Πιερία. 

Όμως για το διάκενο, μεταξύ Πάσχα και διακοπών, πολιτιστικά, ας μην ανησυχούμε. 

Η Εστία Πιερίδων Μουσών, με τις προγραμματισμένες Εαρινές Εκδηλώσεις και τη ζέση του ανανεωμένου Προέδρου κ. Μητσοκάπα, ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης, με τις σπουδαίες πολιτιστικές επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια  λειτουργίας του, ως ο αρχαιότερος πολιτιστικός Σύλλογος της πόλης (1918-2018), που τις αρχίζει την Κυριακή στη Λέσχη Λιβαδιωτών με ομιλητή τον αεικίνητο Κώστα Σκριάπα, Πρόεδρο του Δυκτύου Πολιτιστικών Συλλόγων Περραιβία, που δημιούργησε στα λίγα χρόνια λειτουργίας του 200 θέσεις εργασίας, μας εγγυώνται ότι η Κατερίνη «δε θα μείνει χωρίς πολιτιστικό αντικείμενο», αφού και πλήθος άλλων εκδηλώσεων θα μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό. 

Γ.Ρ.

 

Scroll to Top