“Ξενοφοβία”

Εις ώτα μη ακουόντων

 Συνταράχτηκε η από την γρήγορη άνοδο και είσοδο στη βουλή του γερμανικού ακροδεξιού (και ναζιστικού;) κόμματος. Ένα ρίγος διέτρεξε τη ραχοκοκαλιά των μεγαλύτερων που είδαν τα αποτελέσματα που είχε ο εθνικοσοσιαλισμός στον κόσμο.
Φυσικά όσοι ψήφισαν αυτό το κόμμα δεν είναι ναζιστές. Ψηφοφόροι μετακινήθηκαν από όλο το πολιτικό φάσμα για να διαμαρτυρηθούν για τους μετανάστες και ιδίως τους ισλαμιστές. Η αθρόα είσοδος ξένων κέντρισε να ξενοφοβικά ανακλαστικά μιας κατά βάση συντηρητικής κοινωνίας.
Βέβαια η ξενοφοβία είναι έμφυτη στον άνθρωπο σαν προέκταση του ένστικτου αυτοσυντήρησης που στο κάθε ξένο βλέπει ένα στόμα παραπάνω που πρέπει να τραφεί ή έστω κάποιον που πρέπει να βολευτεί σε βάρος υποτίθεται των ντόπιων.
Εδώ ένα νεογέννητο μπαίνει στην οικογένεια και αντιμετωπίζει την εχθρότητα από το μεγαλύτερο που φοβάται πως θα το εκθρονίσει από την αγάπη και τη φροντίδα των γονιών. Για να μη αναφέρουμε πως αντιμετωπίσθηκαν οι πρόσφυγες συμπατριώτες από τους γηγενείς όταν έφτασαν ρακένδυτοι και σακατεμένοι διωγμένοι με φωτιά και τσεκούρι από τις εστίες τους.
Μια όμως οργανωμένη κοινωνία  με τους μηχανισμούς της μπορεί να δώσει λύσεις και η κυρία πρόβλεψε πράγματα που ούτε πέρασαν από το νου πολλών συμπατριωτών της. Πρώτα δέχτηκε ανθρώπους με κάποιο επίπεδο (και μερικούς με οικονομική άνεση) που θα συνεισφέρουν για χρόνια στο ασφαλιστικό. Μετά αντιμετώπισε τη γήρανση του πληθυσμού. Το τρίτο είναι ότι οι άνθρωποι με κάποιο επίπεδο είτε είναι μετριοπαθείς ισλαμιστές ή τελείως άθεοι (δεν έχει μόνο η Δύση αυτό το προνόμιο).
Είναι συνεπώς μεγάλο λάθος η επίθεση του ακροδεξιού κόμματος στο . Μια θρησκεία όσο τη χτυπάς και την καταδιώκεις τόσο αναπτύσσεται. Μετά χτυπάς ένα στοιχείο της προσωπικότητας που το απέκτησαν υποχρεωτικά παιδιόθεν και αναγκάζονται έστω και χωρίς να το θέλουν να το υπερασπιστούν ακόμα κι όσοι δηλώνουν άθεοι.
Αυτό που πρέπει να γίνει συνείδηση στον κάθε ένα που μπαίνει σε ξένη είναι ότι πρέπει να σέβεται τους νόμους της και τα ήθη και τα έθιμά της. Δεν τους ζητούν να γίνουν στα καλά καθούμενα (τώρα πόσο Ευρωπαίοι είναι μερικοί «Ευρωπαίοι» είναι άλλο θέμα). Βέβαια το κυριότερο είναι να μην προκαλούν με το φέρσιμό τους και να μην θέλουν να εξάγουν τη θρησκεία τους σε πολιτιστικά ανώτερους, γιατί το πρόβλημα πολλών μουσουλμάνων είναι το εξής: όχι μόνο θεωρούν ότι μόνο αυτοί κατέχουν την αλήθεια και οι άλλοι είναι άπιστοι  αλλά οι τελευταίοι ή θα γίνουν πιστοί ή θα τους φάει το μαύρο σκότος. Κι αυτό το έχει αισθανθεί ήδη η Ευρώπη. Τότε προς τι η έκπληξη;

Κώστας Δαλακιουρίδης

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.