Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center

54ο Φεστιβάλ Ολύμπου – Αρχαιολογικοί περίπατοι και γαστρονομία

Περιήγηση και ξενάγηση στη ρωμαϊκή αγορά του Δίου

ADVERTISEMENT


ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» - Ιδιωτικό Σχολείο - IB School

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Spiroulina 300x250

ADVERTISEMENT
Ακούστε το

Ο θεσμός των «Αρχαιολογικών Περιπάτων» αποτελεί μια από τις δράσεις του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, οι οποίες αποσκοπούν στην γνωριμία του κοινού με την πολιτιστική κληρονομιά της Πιερίας σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό των γνώσεων του με την ιστορία και την πολιτισμική ταυτότητα της Μακεδονικής γωνιάς.

Φέτος στο πλαίσιο του 54ου Φεστιβάλ Ολύμπου η περιήγηση και η ξενάγηση θα πραγματοποιηθούν στη ρωμαϊκή αγορά του Αρχαιολογικού Πάρκου  Δίου, όπου θα γίνει αναφορά στις παρεμβάσεις αποκατάστασης και ανάδειξης του οικοδομικού τετραγώνου της αγοράς του Δίου (β΄ φάση) που υλοποιούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2027.

Ξεναγοί σε αυτή την ωραία εμπειρία ενημέρωσης είναι οι:

Σοφία Κουλίδου, Αρχαιολόγος, Μαρία Παπαθανασίου, Συντηρήτρια αρχαιοτήτων, Χρυσάνθη Ιωακειμίδου, Αρχιτέκτων Μηχανικός-Αναστηλώτρια.

Το δρώμενο πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 7:00 το απόγευμα με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Γαστρονομική συνάντηση

Το δεύτερο μέρος της βραδιάς περιλαμβάνει μια άλλη διαδρομή με γευστικό όμως περιεχόμενο. Το περίγραμμα της εκδήλωσης εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα «Γαστρονομική Συνάντηση» που ακολουθεί τους αρχαιολογικούς περιπάτους, θα υλοποιηθεί στην είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να γευθεί τα εδέσματα από την Πιερία και την Κύπρο.

Με επίγραμμα «Από το νησί της Αφροδίτης στο βουνό των Θεών-Γαστρονομική και Πολιτιστική συνάντηση στους πρόποδες του Ολύμπου»

σύλλογοι αλλά και μεμονωμένα μέλη των «Ομάδων Μαγειρικής της Κλειώς»  από Πιερία και Κύπρο, θα παρουσιάσουν εδέσματα τα οποία εμφανώς θα αποδεικνύουν ότι η μαγειρική από την αρχαιότητα ως και τις μέρες μας έχει κοινές ρίζες, υλικά και πρακτικές ως μια αέναη συνέχεια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τη «Γαστρονομική Συνάντηση» και τις « Ομάδες Μαγειρικής της Κλειώς» επιμελείται η Κλειώ Σωκράτους-Καλαμπάκα.

Μουσική διάνθιση

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν ακούσματα από το «Μουσικό  Εργαστήρι Ολύμπου» σε διεύθυνση Νίκου Πατρή. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει τραγούδια παραδοσιακού και όχι μόνον από όλη την Ελλάδα.

Το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου συμμετέχει στο 54⁰ Φεστιβάλ Ολύμπου με υπεύθυνο σπουδών τον μαέστρο Νίκο Πατρή.

Τραγουδούν: Χρυσάνθη Ευαγγελοπούλου & Αλέξης Ηλιάδης

Παίζουν μουσική

Πιάνο: Γιάννης Τσιουπλής

Κλαρίνο: Γιώργος Τσιρίμπασης

Βιολί: Γιάννης Δασιόπουλος

Μπουζούκι: Χρήστος Τζιμόπουλος

Κρουστά: Έλενα Χρύσα Χαρέλα

Μεθοδικό-Μεταίχμιο

Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Δημιουργός περιεχομένου στο olympiobima.gr.
Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News

Σχετικά άρθρα

ADVERTISEMENT


ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» - Ιδιωτικό Σχολείο - IB School

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Spiroulina 300x250
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Εργασία Εκπαιδευτική Κατερίνη



Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Μήνυμα Ζωής


Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ

ADVERTISEMENT

<div class="under-ads">
<div>

ΕΒΕΠ
</div>
<div></div>
<div>
Θεσσαλοι
</div>
<div>
KORINOS
Σχολειο 2ης #1
</div>
</div>

Πιο Δημοφιλή

Μη χάσετε

Αγγελίες

Διαβάστε ακόμη...