– Μπα εγώ πιστεύω θα αλλάξει!
– Θα αλλάξει λες, ε;
– Όπως σε βλέπω και με βλέπεις! Και μη σου πω και το άλλο, δεν θα αυτοσυγχωρεθώ με τίποτα! Να μην πάρω χαμπάρι ότι άνοιξε η εμποροπανήγυρις; Ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο. Και έμαθα μόνο ότι έκλεισε κιόλας χτες! Πότε άνοιξε, πότε έκλεισε δεν πήρα χαμπάρι! Μάρτυς μου ο Θεός! Είναι δυνατόν; Κάτι πάει στραβά, κάτι δεν μαθαίνω, κάτι δεν ακούω, αλλά για στάσου ρε φίλε λίγο νωρίς δεν είναι; Άλλαξε το πρόγραμμα;
– Λοιπόν σταμάτα τις παρεμβολές και άλλο ήθελες να πεις! Πάει, πρόλαβες δεν πρόλαβε να φας χαλβά, ποσώς μας ενδιαφέρει, πετάξου μέχρι τα Φάρσαλα, θα πάρεις και τον αέρα σου!
– Παλιά, αλλιώς τα ήξερα τα πράγματα εγώ, ότι οι νέοι φεύγουν από τα σπίτια σου γύρω στα δεκαεπτά γύρω στα δεκαοκτώ, όχι όπως εδώ που κατσικώνονταν μέχρι τα τριάντα τους και βάλε! Και μας είχαν για μαμάκηδες! Και από την άλλη ισχυροί οι δεσμοί με την ελληνική οικογένεια! Αλλά και πολύ αμφιβάλλω με αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε! Θα μου πεις σε όλους τους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις!
– Τι θες να πεις, ότι πάλι ξεχωρίσουμε, διαφέρουμε από τους υπόλοιπους;
– Μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο! Κοίτα να σου πω! Οι Έλληνες λένε την αράζουν στο γονικό σπίτι ενώ οι άλλοι φεύγουν πολύ νωρίτερα! Δεν είναι κι ακριβώς έτσι. Είναι και δεν είναι, διότι υπάρχει η διαφορά μεταξύ των χωρών που έχουν άλλη ιδιοσυγκρασία! ΟΙ Βόρειοι με τους Νότιους! Οι νότιες χώρες για παράδειγμα ακολουθούν την ίδια ηλικία σε αντίθεση με τους Βόρειους που φεύγουν πιο νωρίς! Όλο και κάτι θα παίζει το ρόλο του!
– Α, έτσι ε;
– Και που να δεις και το άλλο! Οι γυναίκες φεύγουν πιο νωρίς από ότι οι άντρες από το σπίτι!
– Σιγά το παράξενο! Που είναι το …στραβό και το άδικο; Οι γυναίκες παντρεύονται πιο νωρίς οπότε αναγκαστικά τι θα κάνουν; Και αυτό σε γενικές γραμμές, αλλά είναι το πιο συνηθισμένο! Ο άλλος δεν θέλει να χάσει το χουζούρι του, την περιποίησή του, το φαγάκι της μαμάς και όλα τα συναφή!
– Δίκιο έχεις!
– Αμ πως, όπως θα έλεγε κι ο Χατζηχρήστος!
Ουδέν Σχόλιον! – Γράφει ο Βασίλης Μόσχης
#Βασίλης Μόσχης #Ουδέν σχόλιον