Πέμπτη 25 Φεβ 2021 1:17      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαδικτυακό πάρτι στο ΝOΗΣΙΣ

Διαδικτυακό πάρτι στο ΝOΗΣΙΣ ετοιμάζουν Djs του ‘90

Στο κοσμοθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ, δίπλα από την αίθουσα αναπαράστασης αστρονομικών και φυσικών φαινομένων, τα πικ- απ θα γίνουν... ιπτάμενοι δίσκοι για ένα διαφορετικό ταξίδι. Ένα ταξίδι όχι στο διάστημα, αλλά στο χρόνο. Μπροστά από την τεράστια κινηματογραφική γιγαντοοθόνη που είναι μια από τις 500 που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, στήθηκε το σύστημα ήχου και το διαδικτυακό πάρτι μετρά αντίστροφα για την έναρξη του.
Η ομάδα 90s Golden Clubbing Society και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, προσφέρουν τη δυνατότητα σε όσους μπουν στο https://www.youtube.com/c/90sGoldenClubbingSocietyofficial το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021, στις 22.00, να συμμετάσχουν στο μουσικό ταξίδι και με τη χρονομηχανή του dj, να ταξιδέψουν όλοι μαζί στη δεκαετία του '90.

Με πιλότο της μουσικής αποστολής τον DJ Tryfonas, έναν από τους πιο γνωστούς DJs της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της Θεσσαλονίκης την δεκαετία τού '90 ,οι οπαδοί του κλαμπιγκ και όχι μόνο θα απολαύσουν στο κανάλι στο YouTube την μουσική επένδυση του synthessize project.
Πίσω από το 90s Golden Clubbing Society είναι οι σημερινοί 40άρηδες (Νικόλαος Δραγούμης, Χρήστος Τεκερίδης, Άκης Κάτηρας ,Χαράλαμπος Λέτσας ). Έχοντας γράψει o καθένας πολλά χιλιόμετρα στα clubs του '90, είναι αυτοί που ξεκίνησαν την ενασχόληση τους στην αρχή με μια ομάδα αναμνήσεων στο Facebook. Όλο αυτό γιγαντώθηκε και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οκτώ μήνες μετά, έχει σήμερα χιλιάδες ακολούθους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τους δημιουργούς και διοργανωτές η δεκαετία του ‘90 αποτελεί πηγή έμπνευσης. Οι αναμνήσεις των ξέφρενων πάρτι, των νεαρών στριμωγμένων να διασκεδάζουν όρθιοι, ακούραστα, απέχει πολύ από τη σημερινή πραγματικότητα, αλλά με τις διαδικτυακές μουσικές βραδιές, αφενός αναβιώνουν την εποχή της έντονης διασκέδασης και αφετέρου τη μεταφέρουν με ασφάλεια μέσα στο σπίτι μας. Όσοι επισκεφτούν την σελίδα θα έχουν τη δυνατότητα να ξεσκονίσουν τις αναμνήσεις τους και οι νεότεροι να πάρουν μια δυνατή γεύση από τα ακούσματα της εποχής και γιατί όχι μικροί και μεγαλύτεροι να κάνουν κλάμπινγκ οικογενειακό στο σπίτι τους.

Στόχος των δημιουργών που εξέλιξαν το εγχείρημα τους σε πρότζεκτ, το synthessize είναι να ενεργοποιηθεί ένα πολύπλευρο καλλιτεχνικό εγχείρημα που στοχεύει στον πολιτισμό και την προβολή της πόλης, συνδέοντας το σήμερα με το χθες.
Το synthessize, που δυσκολεύτηκε από τις συνθήκες που έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός στη ζωή μας, συνεχίζει να προβάλει μέσα από τα στριμ του, σημαντικά σημεία της Θεσσαλονίκης. Το Κέντρο Διάδοσης ΝΟΗΣΙΣ, ήταν μια από τις στάσεις στον πολιτισμό και μια ευκαιρία να παντρέψουν την δεκαετία της έντασης και των πάρτι με την τεχνολογία και την καινοτομία . Μια διαφορετική ξενάγηση που θα φέρει το ΝΟΗΣΙΣ με τις εκθέσεις και τον μοναδικό αρχιτεκτονικό χώρο, μέσα στο σαλόνι μας μέσω στριμ από το κανάλι του 90sGCS.

90s μουσικη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top