Δευτέρα 25 Ιαν 2021 16:42      

Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης: Ένταση για τις προσλήψεις Υδρονομέων

Με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης, ενώ προ ημερήσιας τέθηκαν ερωτήματα από την αντιπολίτευση που απαντήθηκαν από τν δήμαρχο Σάββα Χιονίδη.

Αξιοποίηση των εργαστηρίων του πρώην 3ου ΤΕΕ

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  Μπάμπης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη  αξιοποίησης της εργαστηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής του 3ου ΤΕΕ που καταργήθηκε, και παραμένει αναξιοποίητη στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος  2ου – 5ου ΓΕΛ. Την ίδια στιγμή όπως είπε τα εργαστηριακά μαθήματα στο 1ο και στο εσπερινό ΕΠΑΛ πραγματοποιούνται με απαρχαιωμένη εργαστηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, σε αίθουσες που στάζουν  με τη πρώτη βροχή και έχουν προβλήματα θέρμανσης. 

Περιμένοντας τα χρήματα για τις ζημιές από τις πλημμύρες 

Ερώτηση έγινε από την κα Χαιλατζίδου για τα έργα  αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες, για το που  απασχολούνται οι 90 εποχικοί υπάλληλοι και σε τι  φάση βρίσκεται η αποκατάσταση των ζημιών στον Πέλεκα στο κομμάτι που αφορά τον δήμο Απαντώντας ο δήμαρχος Κατερίνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ακόμη περιμένουν τις 250 χιλιάδες ευρώ που υποσχέθηκε η Πολιτεία. «Ξοδεύουμε από τον δήμο,  ακόμη μόνοι, προσπαθούμε και ε συνεχίζουμε όμως» είπε ο κ. Χιονίδης και πρόσθεσε πως όλα τα έγγραφα στάλθηκαν πριν πέντε μήνες. « Έρχεστε σήμερα να ρωτήσετε, κολλήσατε στον Πέλεκα, γιατί δεν πήγατε ποτέ στην Λαγόραχη στο Κεραμίδι να δείτε τι συμβαίνει . Σαφώς και επιμείναμε πάρα πολλές φορές,  ήλθε η περιφέρεια πριν τρεις βδομάδες , που είναι αρμοδιότητα της. Δεν το γνωρίζετε ,δεν ξέρετε σε ποιον ανήκουν τα ρέματα »; αναρωτήθηκε ο δήμαρχος.

Οι ανεμογεννήτριες 

Αναφερόμενη στις ανεμογεννήτριες  και στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής μια μέρα πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η κα Χαιλατζίδου ζήτησε  διευκρινίσεις για τα αντισταθμιστικά  οφέλη από την επένδυση που θα είναι 30 χιλιάδες ευρώ το χρόνο από την έκταση, και τα αρδευτικά έργα που θα γίνουν στην περιοχή .

Όπως είναι γνωστό το θέμα είχε προκαλέσει την  έντονη αντίδραση κατοίκων της περιοχής και μάλιστα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όταν είχε συζητηθεί η έγκριση ή όχι της του έργου, είχαν σημειωθεί επεισόδια. «Υπάρχει μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία η  οικονομική επιτροπή κάνει τους όρους τους διαγωνισμού» ανέφερε ο δήμαρχος Κατερίνης και αμφισβήτησε  την έντονη διαμαρτυρία λέγοντας   πως « μεγάλη φασαρία  μπορούν να κάνουν 30 ή 20 άτομα είναι, φασαρία μπορούν να κάνουν  και 2  άτομα. Δεν λειτουργούν έτσι οι δημοκρατίες με τραμπουκισμούς .

Υπήρξε νόμιμη απόφαση, προσέφυγαν συνάδελφοι οι οποίοι δεν δικαιώθηκαν από την Αποκεντρωμένη διοίκηση, άρα προχώρησε και προχωρεί τώρα μια διαδικασία συγκεκριμένη». 

Η κατάσταση στα Β΄Κοιμητήρια 

Ερώτηση  έγινε επίσης για τα  Β Κοιμητήρια από τον κ. Κυριακίδη και για την κατάσταση που επικρατεί. Ο αντιδήμαρχος κ. Ντούρος απαντώντας επεσήμανε ότι αποκαταστάθηκαν  προβλήματα υδροδότησης φτιάχνοντας καινούργιο αγωγό, ενώ σε ότι αφορά την ασφαλτόστρωση είπε ότι θα γίνει το επόμενο διάστημα. 
Υδρονομείς: προσλήψεις «κουμπάρων και γαμπρών» 

Τα πνεύματα άναψαν μεταξύ του επικεφαλή της «Νέας Εποχής» Νίκου Μακρίδη και του αντιδημάρχου Δημήτρη Ντούρο κατά την συζήτηση του θέματος που αφορούσε την εκλογή υδρονομέων άρδευσης για τον δήμο Κατερίνης για την αρδευτική περίοδο έτους 2018. 

Ο κ. Μακρίδης ζήτησε διευκρινίσεις για την επιλογή των προσώπων που αναγνώστηκαν από τον αντιδήμαρχο, αναφέροντας ως παράδειγμα την πρόσληψη 60χρονης γυναίκας,  λέγοντας πως πρόκειται για «γαμπρούς νύφες και κουμπάρους, τα δικά σας παιδιά»  και όχι με δίκαια κριτήρια δίνοντας όπως τόνισε χαρακτηριστικά δουλειά «σε νέους ανέργους να βοηθήσουν τις οικογένειες τους». Απαντώντας ο κ. Ντούρος είπε στον κ. Μακρίδη ότι πρέπει να δίνονται ευκαιρίες εργασίες και σε μεγαλύτερες ηλικίες  χωρίς ηλικιακούς αποκλεισμούς. 

Προσλήψεις Δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης υδρονομείς

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top