Τετάρτη 3 Μαρ 2021 4:26      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος

Σειρά σημαντικών θεμάτων, που αφορούν στις ανάγκες και στις προτεραιότητες του Δήμου Δίου-Ολύμπου, συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, στην Αθήνα. Ο Υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των έργων, που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, τα οποία χρηματοδοτούνται από τα Προγράμματα «ΦιλόΔημος ΙΙ» και «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και για τις προτάσεις που έχει υποβάλει ο Δήμος προς ένταξη στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Συνάντηση του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Οι προοπτικές εντατικότερης τουριστικής ανάπτυξης και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Δίου-Ολύμπου συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Εγγραφές μαθητριών/μαθητών σε Νηπιαγωγεία και Α’ τάξη Δημοτικού Σχολείου έως 20 Μαρτίου 2021

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, ενημερώνει τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που πρόκειται να φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-22 σε Νηπιαγωγεία και στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021 .

Στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015. Στο Νηπιαγωγείο εγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017.

Ενημέρωση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ από τον Π. Κιάφα για καταστροφές λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Την Τετάρτη 24/2/2021 συνεδρίασε η επιτροπή πολιτική προστασίας της ΚΕΔΕ της οποίας τυγχάνω μέλος εκπροσωπώντας τον δήμο μας.

Μου δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσω τα μέλη της επιτροπής για τις καταστροφές που προκάλεσαν στο Δήμο μας τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών.

Φυσικά όλοι συμφώνησαν ότι τα έργα που αφορούν τη θωράκιση των Δήμων από θεομηνίες θα πρέπει να μπορούν να ενταχθούν σε πολλά προγράμματα άμεσα γεγονός, βέβαια, που απαιτεί αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδότησης τους.

Ν. Παντελεήμονας: Διακοπή υδροδότησης έως τις 2μμ λόγω βλάβης

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ. σας  ανακοινώνουμε:

Σήμερα Τετάρτη 24-02-2021 θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στο  Νέο Παντελεήμονα (από την Κοινότητα και πάνω) από 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. λόγω βλάβης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης .

Ευχαριστούμε τους Δημότες για την κατανόηση .

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ.

 

Υπογράφηκε η σύμβαση για την συντήρηση της δημοτικής οδού Νέου Παντελεήμονα - Παλαιού Παντελεήμονα

Υπογράφηκε στο Δημαρχείο Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο, μεταξύ του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου και του εκπροσώπου της εταιρείας «ΟΔΟ-ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ Α.Τ.Ε.» Απόστολο Παπαποστόλη, η σύμβαση κατασκευής έργου με τίτλο «Συντήρηση Δημοτικής Οδού Νέου Παντελεήμονα – Παλαιού Παντελεήμονα», προϋπολογισμού 99.994,80 ευρώ.

Η υλοποίηση του έργου χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του, ενώ η ανάθεση έγινε μετά από ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ», με αφορμή τις ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης και της ανάγκης για επικοινωνία και εκπαίδευση μέσω της ηλεκτρονικής οδού, που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας covid19 και γνωρίζοντας τα αυξημένα προβλήματα που προέκυψαν για τα παιδιά και τους εφήβους ως προς την πολύωρη χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, θα υλοποιήσει ένα διαδικτυακό σεμινάριο δύο δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας (δημοτικού σχολείου) του Δήμου Δίου – Ολύμπου στα Δ.Δ.

Σελίδες

Scroll to Top