Το Επιμελητήριο Πιερίας, ανταποκρινόμενο σε σχετικά αιτήματα πολιτών και επαγγελματιών, κατέθεσε προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πιερίας, επιστολή που αφορά την ανάγκη ρύθμισης του χρόνου λειτουργίας φωτεινού σηματοδότη στην Περίσταση, σε ένα σημείο με αυξημένη κυκλοφορία και εμφανές πρόβλημα συμφόρησης. Το ζήτημα επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα, την οδική ασφάλεια, αλλά και την πρόσβαση προς τουριστικές περιοχές.
Τι ζητά το Επιμελητήριο Πιερίας με επιστολή του
Το Επιμελητήριο Πιερίας, εκπροσωπώντας τα μέλη του και αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών της περιοχής, επιθυμεί να σας μεταφέρει ένα σοβαρό και επαναλαμβανόμενο ζήτημα κυκλοφοριακής συμφόρησης στην περιοχή της Περίστασης, στον δρόμο Κατερίνης – Παραλίας.
Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου και απέναντι το Δημοτικό Σχολείο, έχει παρατηρηθεί ότι ο χρόνος λειτουργίας του φωτεινού σηματοδότη (πράσινο φανάρι) προς την κατεύθυνση από Κατερίνη προς Παραλία είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Ως αποτέλεσμα, δημιουργούνται μεγάλες ουρές οχημάτων, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής και τους καλοκαιρινούς μήνες, επιβαρύνοντας σημαντικά την κυκλοφορία και προκαλώντας καθυστερήσεις.
Το φαινόμενο αυτό επηρεάζει όχι μόνο τους κατοίκους, αλλά και την ομαλή πρόσβαση προς τις τουριστικές περιοχές, επηρεάζοντας αρνητικά και την τοπική οικονομική δραστηριότητα.
Για τον λόγο αυτό, ζητούμε την παρέμβασή σας για την αναπροσαρμογή του χρόνου πρασίνου στον συγκεκριμένο φωτεινό σηματοδότη, ώστε να επιτρέπεται η ομαλότερη ροή της κυκλοφορίας από την Κατερίνη προς την Παραλία και να μειωθεί η συμφόρηση στο σημείο.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συνεργασία απαιτηθεί.
Με εκτίμηση
O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας
Κωνσταντίνος Πίτσιας