Θετικό Φροντιστήριο

Ατομική έκθεση ζωγραφικής – “Ο κύκλος του λουλουδιού” της Ilda Janno


Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Αυτό το γεγονός τελείσε στις 17 Φεβρουάριος 2024


Ατομική έκθεση ερασιτεχνικής ζωγραφικής της Ilda Janno, με τίτλο ¨Ο κύκλος του λουλουδιού¨, θα γίνει στην Αστική Σχολή Κατερίνης στις 15-17 Φεβρουαρίου 2024. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στις 20:00. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Μαρίας Καρανίκα.

Πρόκειται για μια έκθεση όπου πρωταγωνιστούν τα λουλούδια, τα οποία αποτελούν αγαπητό θέμα στην τέχνη, από την Προϊστορική κιόλας εποχή μέχρι και σήμερα, είτε αποδοσμένα παραστατικά ή πιο αφηρημένα και σχηματοποιημένα. Τα λουλούδια βρίσκονται παντού, καθώς συντροφεύουν τον άνθρωπο σε όλες τις εκφάνσεις της ύπαρξής του, από τη γέννηση μέχρι και το θάνατο. Στόχος μας είναι να δώσουμε στο κοινό την αίσθηση της ομορφιάς της φύσης και του ρομαντισμού των λουλουδιών, αλλά παράλληλα  να μεταδώσουμε κοινωνικά μηνύματα, όπως η ανάγκη για οικολογική συνείδηση σε μια εποχή όπου η φύση καταστρέφεται επικίνδυνα και με γοργούς ρυθμούς, οδηγώντας σ’ ένα χάος. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η φύση είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης..

*Η Ilda Janno κατάγεται από την Αλβανία και κατοικεί μόνιμα στο Μακρύγιαλο Πιερίας με την οικογένειά της, έχει σπουδάσει φαρμακευτική κι εργάζεται ως υπάλληλος σε φαρμακείο  τα τελευταία 18 χρόνια, ενώ ασχολείται ερασιτεχνικά από πολύ μικρή με τη ζωγραφική ως χόμπι. Καταπιάνεται κυρίως με θεματικές όπως η φύση, τα τοπία και τα πορτρέτα κι έχει κάνει συνολικά τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Πιερία: ¨Έρωτας, όνομα ουσιαστικόν¨ τo 2021 , ¨Η διπλοπροσωπία του πάθους¨ το 2022 και ¨Η Βέμπω¨ το 2023.

*Η Μαρία Καρανίκα είναι αρχαιολόγος του ΑΠΘ-υποψήφια Διδάκτωρ του  Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται ως αρχαιολόγος κι εξειδικεύεται στη Νεολιθική τέχνη και στη θεωρητική πλευρά των απαρχών της τέχνης στην Προϊστορία.  Παράλληλα ασχολείται με την επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων κι οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ έχει μακρά εθελοντική δράση στον τομέα της  διάσωσης, ανάδειξης και προβολής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πιερίας. Το 2023 δημοσιεύτηκε το βιβλίο ¨Πιερίας αφήγημα¨ των εκδόσεων Τρι.ενα Πολιτισμού με κείμενα/επιλογές κειμένων δικά της και φωτογραφίες της Μένης Σεϊρίδου..

INFO

Τίτλος: ¨Ο κύκλος του λουλουδιού¨

Τόπος: Αστική Σχολή Κατερίνης-οδός Ειρήνης 601

Διάρκεια: 15-17/2/2024, από 19:00-22:00

Εγκαίνια: 15 Φεβρουαρίου 2024 στις 20:00

Ζωγράφος: Ilda Janno

Επιμέλεια: Μαρία Καρανίκα-αρχαιολόγος ΑΠΘ, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου    Κρήτης

Ομιλήτρια εγκαινίων: Μαρία Ναβροζίδου-Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Πύδνας/Κολινδρού

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Καθημερινή Ενημέρωση με Νέα, Ειδήσεις και Απόψεις για την Κατερίνη και την Πιερία
Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα. Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Σχετικά άρθρα

«Ένα δικό της δωμάτιο» (Θέατρο Πήγασος): ο Νίκος Γραίκος έστησε μια παράσταση λιτή και ριζοσπαστική υπερασπιζόμενος τη γυναίκα και την αστείρευτη δημιουργικότητά της

«Ένα δικό της δωμάτιο» (Θέατρο Πήγασος): ο Νίκος Γραίκος έστησε μια παράσταση λιτή και ριζοσπαστική υπερασπιζόμενος τη γυναίκα και την αστείρευτη δημιουργικότητά της

Μέρος της μικροϊστορίας είναι και η λογοτεχνική, θεατρική και πνευματική δραστηριότητα ενός τόπου, μιας πόλης. Τα κείμενα, οι παραστάσεις, τα...

ADVERTISEMENT

Μεθοδικό-Μεταίχμιο
Hondos Center


Spiroulina 300x250
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Σχάρα & Λεμόνι

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange
ADVERTISEMENT

Εκδηλώσεις

Χορωδία
ΓΑΣ Σβορώνου τουρνουά
Ραφαήλ