Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center

Έξυπνοι, πανέξυπνοι, ηλίθιοι και πανηλίθιοι

Τελικά, δεν έχουμε καταλάβει, ποιος κρατά το τιμόνι των χωρών αυτής της υφηλίου. Οι Έξυπνοι και πανέξυπνοι ή οι ηλίθιοι και πανηλίθιοι;

ADVERTISEMENT


ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» - Ιδιωτικό Σχολείο - IB School

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Spiroulina 300x250

ADVERTISEMENT
Ακούστε το

Οι περισσότερο σκεπτόμενοι, θα ακολουθήσουν τον τρίτο δρόμο, που αποτελεί σύνθεση των δύο περιπτώσεων. Οι ατσίδες και έξυπνοι, με το χέρι και τη δύναμη των ανεγκέφαλων. Και εδώ ίσως είναι η διαφορά.

Του Κων/νου Τζέκη

Οι έξυπνοι και ατσίδες, χρησιμοποιούν τους βλάκες και ανεγκέφαλους, για να κάνουν τη δουλειά τους και να ελέγχουν τις καταστάσεις.

Τα τελευταία χρόνια δύο ή τρία, , συζητάμε για το ατύχημα των Τεμπών και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τους έξυπνους που βρίσκονται πίσω από την πράγματι συμφορά των Τεμπών.. Αυτούς  που πιθανώς να βρίσκονται  πίσω από  το τρομακτικό ατύχημα που στοίχησε τη ζωή νέων ανθρώπων..

Το ίδιο γίνονταν και θα γίνονται (Κύριε φυλακήν τω στόματί μου)  στο ποδόσφαιρο, που χρησιμοποιούνταν βλάκες και ανεγκέφαλοι (να θυμηθούμε το σύνθημα «και τα μυαλά στα κάγκελα») των γηπέδων, για να κάνουν τη δουλειά τους οι διάφοροι εγκληματίες του ποδοσφαίρου. Αλήθεια που είναι οι χούλιγκαν, που είναι οι αναρχικοί που είχαν καθημερινή σχεδόν δραστηριότητα; Μήπως οι ατσίδες τους περιθωριοποίησαν προσωρινά εφαρμόζοντας δική τους στρατηγική;

Να θυμηθούμε τους χώρους του εμπορίου, των αγορών, των πλειστηριασμών, των κέντρων διασκέδασης, των λεσχών, των τουριστικών περιοχών, των μαφιών που κυριαρχούν στο παρεμπόριο και τη νύχτα προς δόξαν των κοιμισμένων, και ένα σωρό, άλλων δραστηριοτήτων, που χρησιμοποιούνται οι περίφημοι μπράβοι, για να απομακρύνονται οι ενοχλητικοί και αντιδρώντες, προς όφελος των ατσίδων.

Στην πολιτική, τα πράγματα είναι περισσότερο σκοτεινά. Ο Καποδίστριας, ο Βενιζέλος, ο Λαμπράκης που σκοτώθηκε από το τρίκυκλο του ανεγκέφαλου, αλλά πίσω από το όπλο του κάθε δράστη, πίσω από το  τρίκυκλο βρίσκονται ολόκληροι στρατοί παρακρατικών και παραστρατιωτικών ατσίδων.

Πίσω από κάθε πολιτική δολοφονία ή παράνομη δράση, προς Θεού δεν βρίσκεται ο κάθε βλάκας και ανεγκέφαλος αλλά άριστα οργανωμένα στελέχη κομμάτων και οικονομικών συμφερόντων.  Των συμφερόντων που δεν κοκκινίζουν μπρος σε κανέναν δισταγμό και ίσως να αδιαφορούν για τις επιπτώσεις των παραλείψεων ή των ενεργειών τους. Στόχος το κέρδος και μόνον αυτό. «Ου δύνασαι δουλεύειν Θεόν και Μαμωνά», αναφωνεί ο Ιησούς, αλλά ποιος τον ακούει;

Και ασφαλώς σε κάθε δολοφονία δεν οπλίζει  το χέρι του δράστη η βλακεία του, ασφαλώς δεν ανάβει φωτιά στα δάση ο πυρομανής, αλλά ίσως μάθουμε μια οργανωμένη και άριστα δομημένη εταιρεία δημιουργίας ανωμαλίας.

Από την άλλη μια ανεξέλεγκτη «πληροφόρηση», από σοβαρή πηγή, καθοδηγεί τις μάζες που δεν έχουν το κριτήριο της επιλογής και της αποβολής   των ακάθαρτων ειδήσεων, καθώς εμπλέκονται εγχώρια και ξένα συμφέροντα έξυπνων και ατσίδων και με διάφορες πληροφορίες παρασύρουν τον αδαή σε πράξεις ή και σε ανοχή ακόμη.

Θα μου πείτε πως στρατολογούνται δολοφόνοι, οι νταήδες και οι διάφοροι ειδικοί επι παντός;; Δύο είναι τα κίνητρα. Το πρώτο είναι οικονομικό.  Με λίγα λεφτά κάνεις άριστα τη δουλειά σου. Το δεύτερο και σπουδαιότερο είναι ο φανατισμός. Και φανατισμός δεν είναι παρά ο τυφλός ζήλος, που συνοδεύεται με πάθος για κάποια ιδέα, θρησκεία, κόμμα, σύστημα, που αναπτύσσει μίσος κατά αλλοθρήσκων, κατά των ανθρώπων, που έχουν διαφορετική άποψη.   Να ποιος οπλίζει το χέρι του ανεγκέφαλου.

Τελευταία η Βουλή κατάντησε Πρωτοδικείο.  Δεν με απασχολεί ποιος έχει δίκιο, ούτε με ενδιαφέρει αυτό. Το γεγονός της διαρκούς ενασχόλησης της Βουλής με υποθέσεις πολιτικών, θα πρέπει να απασχολήσει την κοινωνία. Αν κι αυτή δεν παρακολουθεί από την κλειδαρότρυπα τα συμβαίνοντα με έντονο ενδιαφέρον κουτσομπολίστικο!!!

Μέχρι τώρα η σιωπηλή κοινωνία αλλά και η πολιτεία τι κάνει; Ακούει και σιωπά. Αλλά που να βρεις γιατρό να καθαρίσει τα αυτιά ώστε να ακούσουν και να δράσουν αποτελεσματικά οι κουφοί αρμόδιοι;

Τα αφτιά έχουν τοίχους, έγραφε ένας ανώνυμος στους τοίχους. Και ωτασπίδες θα προσθέταμε εμείς.

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Άρθρα - Απόψεις» του Ολύμπιου Βήματος δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Ολύμπιου Βήματος.

Μεθοδικό-Μεταίχμιο

Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Δημιουργός περιεχομένου στο olympiobima.gr.
Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News

Σχετικά άρθρα

ADVERTISEMENT


ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» - Ιδιωτικό Σχολείο - IB School

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Spiroulina 300x250
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT




Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Μήνυμα Ζωής


Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ

ADVERTISEMENT

Πιο Δημοφιλή

Μη χάσετε

Αγγελίες

Διαβάστε ακόμη...