Τρίτη 22 Σεπ 2020 9:52      

Ευ. Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ μπορεί να ζητήσει μείωση αφορολόγητου

Για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες και την εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019 προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλωτος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωσε ότι αν και φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε εποπτεία.

Πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θύμισε ότι το  Δ.Ν.Τ έχει βάλει ρήτρα και μπορεί να ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο νωρίτερα, δηλαδή το 2019. Έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα, δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε προσγειωμένος σε σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου για τα περί «καθαρής εξόδου από το Μνημόνιο. Όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. «Επιτήρηση η οποία θα χαλαρώνει με τον καιρό», διευκρίνισε, τονίζοντας πως δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν σημαίνει ότι όταν λέμε ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, δεν λέμε ότι είναι και καλά.

Σχετικά με τους δύο κινδύνους ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Ο ένας είναι οι τράπεζες και ο άλλος είναι το ΔΝΤ. Θύμισε ότι έχει ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο το 2019. «Πώς το αντιμετωπίζεις;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: «Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς».

 

Ευκλείδης Τσακαλώτος ΔΝΤ Μείωση Αφορολόγητου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top