Τρίτη 2 Μαρ 2021 18:43      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΓΟΣ Απάντηση σε δημοσίευμα

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε  την  ταλαιπωρία του Διευθυντή του  4ου Δημοτικού Σχολείου  Κατερίνης από  τρία αδέσποτα ζώα.

Εμείς ως   φιλοζωικός σύλλογος θα επαλειφθούμε του θέματος και  σε συνεννόηση με την  5μελή επιτροπή του Δήμου Κατερίνης, την οποία απαρτίζουν ο Αντιδήμαρχος Κ. Φιλοκώστας, ο Εκπαιδευτής ζώων Άρης Δημητρίου, ο υπεύθυνος κτηνίατρος  Λεωνίδας Τζέκας , ο εκπρόσωπος του Σωματείου ΑΡΓΟΣ Νικήτας Κανταρτζής, η  εκπρόσωπος του Σωματείου ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ Αντωνία Νατσιοπούλου  θα  πράξουμε τα δέοντα. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι  υπάρχουν περιστατικά  επιθετικότητας  ζώων, αυτό δεν αμφισβητείται. 

Το  θέμα όμως των αδέσποτων ζώων είναι  μεγάλο και εν πολλοίς με ευθύνη αυτών  που τα εγκαταλείπουν  χωρίς να νοιάζονται, ούτε για τα ίδια, ούτε για τους συνανθρώπους μας. 

Όταν  τα σκυλιά εγκαταλείπονται  και παραμένουν χωρίς στέγη, τροφή και φροντίδα  αναπτύσσουν  πολλές φορές επιθετική συμπεριφορά.  Έχουμε εξετάσει αρκετές περιπτώσεις και σε κάποιες από αυτές  οι καταγγέλλοντες από φόβο ίσως   υπήρξαν υπερβολικοί. 

Το πρόβλημα όμως πρέπει να λυθεί.  Δεν αμφισβητούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που  φοβούνται  τα σκυλιά.  Εν πρώτοις όμως πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο της  άδικης έκθεσής τους.  

Με νέο νόμο που σύντομα θα ψηφιστεί , ο ιδιοκτήτης ενός ζώου θα είναι  υποχρεωμένος για τη  στείρωση του .  Πρέπει όμως  να αποκτήσουμε συνείδηση  και υπευθυνότητα ώστε  να μην εγκαταλείπουμε τα ζώα που από κάποιο σημείο και πέρα δεν θέλουμε να φροντίζουμε .  Ίσως τότε αλλάξουν ριζικά  τα  πράγματα.  Είναι μια ένδειξη  προαγωγής σε  άλλο επίπεδο   συμπόνιας και ανθρωπιάς.   

Νικήτας Κανταρτζής 

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top