Πέμπτη 4 Μαρ 2021 11:46      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για την επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει

Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Για την επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα
Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει:
1.  Επανέναρξη όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων      σε όλες τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών,  και υπό τους ίδιους      αυστηρούς όρους των πρωταθλημάτων Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων - Κορασίδων,      Παμπαίδων - Πανκορασίδων  όλων των αθλημάτων, με επιπλέον εξειδίκευση      των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται ήδη στα πρωταθλήματα της      Super League Ποδοσφαίρου και Basket League1.
2. Να απελευθερωθεί η δυνατότητα προπονήσεων,      ατομικών και ομαδικών, σύμφωνα με τα επιμέρους υγειονομικά πρωτόκολλα, σε      όλα τα αθλήματα και όλες τις κατηγορίες.
3. Να ανοίξουν άμεσα όλα τα κολυμβητήρια της      χώρας και τα δημοτικά, ώστε να μην υπάρξει συμφόρηση στα κρατικά. Να      ανοίξουν τα αθλήματα που διεξάγονται στο φυσικό περιβάλλον (θάλασσα,      παράκτιες ζώνες, αθλήματα άμμου κλπ).
4. Να επανέλθουν οι λειτουργίες των Ακαδημιών      με βάση το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται ήδη στα δημοτικά      σχολεία .
5. Να ανοίξουν σταδιακά τα      γυμναστήρια, αθλητικές σχολές, επίσης με αυστηρό και εξειδικευμένο      πρωτόκολλο.
6. Να απελευθερωθούν οι αγωνιστικές      διοργανώσεις σε όλα τα ατομικά αθλήματα.
Για όλα τα παραπάνω, είναι υποχρέωση της πολιτείας, κατά τα πρότυπα και της ήδη εφαρμοζόμενης Ευρωπαϊκής πρακτικής, η εξασφάλιση δωρεάν μοριακών ή rapid τεστ για τον περιοδικό έλεγχο των αθλουμένων και των προπονητών τους, με στόχο  την υγειονομικά ασφαλή λειτουργία όλων των αθλημάτων και  όλων των σωματείων της χώρας. Από εδώ και στο εξής, η διατήρηση των οριζόντιων απαγορεύσεων στον αθλητισμό θα επιφέρει δυσανάλογα μεγαλύτερο κοινωνικό και οικονομικό  κόστος .
14/1/2021
Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Περιοχή συνημμένων

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top