Σε έναν κόσμο όπου ο χρόνος συχνά μας δεσμεύει, πολλοί θεωρούν πως το να διαβάσεις ένα βιβλίο ενός νέου συγγραφέα είναι ρίσκο ή χαμένη υπόθεση.
Ίσως γιατί αγνοούν το γεγονός πως η ανάγνωση βιβλίων είναι σαν μια νέα γνωριμία. Δεν είσαι ακόμη σίγουρος αν ταιριάζουν οι χαρακτήρες σας, αλλά σίγουρα φεύγεις από τη συνάντηση γεμάτος γνώσεις και νέες εμπειρίες.
Πολλοί είναι οι νέοι Έλληνες συγγραφείς που μπήκαν πρόσφατα στο χώρο του βιβλίου, προκειμένου να εκφραστούν ελεύθερα και να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους με τον υπόλοιπο κόσμο. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, διακρίθηκαν με βραβεία βιβλίου, ξεχώρισαν για το ταλέντο τους κι αγαπήθηκαν αμέσως από το αναγνωστικό κοινό.
Το Ολύμπιο βήμα ανακάλυψε μια νέα συγγραφέα που ζει στην Κατερίνη και αξίζει να την ανακαλύψουμε παρέα.
H Μαγδαληνή-Μαρία Παπάζογλου παρουσιάζει την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Ξηλωμένο κουμπί» την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, ώρα 7 μμ, στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κατερίνης, μαζί με τις εκδόσεις «Άνω Τελεία»
Για το βιβλίο της δημιουργού στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι, Ανατολή Αυγερινού, δασκάλα και η Αναστασία Μαχαιρίδου, φιλόλογος, ενώ επιλεγμένα ποιήματα θα διαβάσει η Ελισάβετ Ξενίδου.
Η Μ. Παπάζογλου από την Θεσσαλονίκη γεννημένη το 2000 ζει στην Κατερίνη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και φέτος κυκλοφόρησε την πρώτη της ποιητική συλλογή.
Πότε ξεκίνησε να γράφει την συλλογή; ποια ήταν τα κίνητρα της έμπνευσης και σε ποιον αφιερώνει το βιβλίο; Θα τα μάθουμε όλα από την ίδια παρακάτω…
«Είναι μια συλλογή με 20 ποιήματα, τα οποία δεν γράφτηκαν όλα μαζί αλλά μεμονωμένα τα τελευταία 6 χρόνια. Τα ποιήματα έχουν κοινή γραμμή, μιλάνε για τον έρωτα και την απογοήτευση, η οποία προέρχεται είτε από τον έρωτα είτε πολλές φορές από τους ανθρώπους. Είναι το πρώτο μου εγχείρημα στον τομέα, έγραφα ωστόσο από τα 9 μου χρόνια» δήλωσε.
«Κάποια στιγμή όταν ήμουν 14 ετών η μητέρα μου καθάριζε την ντουλάπα και ξέθαψε δύο σελίδες από τηλεφωνικό κατάλογο όπου είχαν δύο ποιήματα του πατέρα μου. Μου τα έδωσε, μου είπε αυτά είναι του μπαμπά σου. Τα διάβασα και είπα θα γράψω και εγώ ποίηση». «Ο μπαμπάς μου δεν είναι ποιητής αλλά θα έπρεπε να είναι, καθώς έχει ταλέντο πάνω στην ποίηση, για αυτό και το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε αυτόν» τόνισε.
Είναι νέα, έχει ταλέντο και μπήκε ορμητικά στον λογοτεχνικό χώρο με το πρώτο της βήμα να αφήνει πολλές ελπίδες για το συγγραφικό της μέλλον. Οι συγγραφείς κάτω των 30 ετών που εισέρχονται στο λογοτεχνικό στίβο είναι μια ιδιαίτερη και άκρως ευαίσθητη κατηγορία, καθώς αν και είναι ακόμη ανεπεξέργαστοι και δεν έχουν προλάβει να αποκτήσουν παράσημα εμπειρίας, διαθέτουν ένα αμάχητο πλεονέκτημα: έχουν φλόγα και ορμή, σου ευχόμαστε καλή επιτυχία Μαγδαληνή-Μαρία Παπάζογλου!