Δευτέρα 21 Σεπ 2020 13:39      

«Χτυπούσαν αλύπητα χωρίς διακρίσεις μικρούς & μεγάλους»

Ήταν ένα από τα πρόσωπα που σημάδεψαν την «ειρηνική» κατά τα άλλα τα διαδήλωση Ελλήνων πολιτών στην Βίγλα και στο Πισοδέρι πριν από 10 μέρες για να βροντοφωνάξουν την αντίθεση τους για την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Ο 20χρονος, συμπολίτης μας Δημήτρης Μπαϊρακταρίδης, ο  άνεργος νοσηλευτής και εθελοντής διασώστης γιός μεταναστών από το Σοχούμι,  μιλάει στο «Ο.Β.»  για τον ξυλοδαρμό του από τα ΜΑΤ στη «μάχη» του Πισοδερίου και περιγράφει την μανία και την βαρβαρότατη των αστυνομικών.

Ο Δημήτρη πήγε με ένα από τα πέντε λεωφορεία της Μητρόπολης μας στο Πισοδέρι, μαζί με άλλους δεκάδες Πιεριείς και χιλιάδες Βορειοελλαδίτες. Μαζί με άλλους τέσσερις φίλους του όταν έφτασαν στην Βίγλα κατηφόρισαν προς το Πισοδέρι (περίπου 2 χλμ) όπου ήταν συγκεντρωμένος και άλλος κόσμος ενώ πληροφορήθηκαν ότι γίνονταν επεισόδια με την αστυνομία γιατί υπήρχε μπλόκο και δεν επιτρεπόταν να συνεχίσουν. 

«Φτάνοντας στο Πισοδέρι όπου υπήρχε ισχυρό μπλόκο από τις αστυνομικές δυνάμεις και χιλιάδες κόσμου, προσπάθησα να ανέβω σε ένα λοφάκι, αναφέρει ο ίδιος,  όπου εκεί υπήρχε ένα άλλος μικρότερος δρόμος. Αμέσως τα ΜΑΤ άρχισαν να μας πετάνε χημικά. Εκεί με χτύπησε ένας αστυνομικός στην μύτη μάλλον με γκλοπ και η μύτη μου έτρεχε αίματα. Από τα χημικά δεν μπορούσα να δω και εκείνη την ώρα ένας κύριος ήρθε κοντά μου και με βοήθησε να ξανακατέβω κάτω ενώ κάποιοι μου έβαλαν και κρέμα στο πρόσωπο γιατί έτσουζα. Γενικά οι αστυνομικοί ήταν πολύ προκλητικοί, γιατί ενώ τους μιλούσαμε σε ήρεμο σχετικά τόνο (τους λέγαμε ότι ξεπουλάνε την Μακεδονίας μας και ότι αφορά όλους μας, τι είναι αυτά που κάνετε… και ότι δεν έχουμε τίποτα μαζί σας αλλά με αυτούς που υπογράφουν το ξεπούλημα) αυτοί προκλητικά έκαναν άσεμνες χειρονομίες, γελούσαν σα να θέλανε να μας προκαλέσουν …

Μόλις συνήλθα ανέβηκα ξανά στο σημείο που ήταν τα ΜΑΤ τραβώντας βίντεο με το κινητό μου. Εκείνη την ώρα ένας αστυνομικός χτύπησε με την ασπίδα του έναν ηλικιωμένο, αυτός τον έσπρωξε και πέσανε 3-4 ανδρες των ΜΑΤ πάνω του και άρχισαν να τον χτυπάνε αλύπητα. Εγώ συνέχισα να τραβάω βίντεο και τους έλεγα «τι κάνετε ρε παιδιά … αυτόν που χτυπάτε μπορεί να ήταν και πατέρα σας» !  

Μετά όρμισαν σε όλους μας. Εμένα με χτύπησαν με τα γκλοπ, μου έριξαν κάτω το κινητό και το κλότσησαν και μετά ακολούθησε κανονική μάχη! Κατά την διάρκεια των συμπλοκών έπεσα κάτω και τότε αρκετοί αστυνομικοί ήρθαν από πάνω μου και με χτυπούσαν. Έφαγα μια με το γκλοπ στο κεφάλι στον αυχένα τόσο δυνατή που στην αρχή νόμιζα ότι σχίστηκε το κεφάλι μου. Άρχισα να πρήζομαι ενώ με χτύπησαν και με κλοτσιές στο πρόσωπο και στην πλάτη. 

Χτυπούσαν αλύπητα χωρίς διακρίσεις μικρούς μεγάλους, ενώ έριχναν συνεχώς χημικά. Φτάσαμε σε σημείο που δεν μπορούσαμε να πάρουμε αναπνοή. Από την βιαιότητα των ΜΑΤ τραυματίστηκαν απλοί  άνθρωποι που είχαν πάει να διαδηλώσουν ειρηνικά για την Μακεδονία… 

Με την βοήθεια κάποιων ανθρώπων έφτασα σε σημείο όπου μπορούσε να έρθει το ΕΚΑΒ. Έμεινα πολύ ώρα ξαπλωμένος στο οδόστρωμα με έντονους πόνους στον αυχένα και στην πλάτη μου ώσπου τελικά μεταφέρθηκα στο Νοσοκομείο Καστορίας όπου έγιναν οι εξετάσεις και το βράδυ μου επέτρεψαν επιστρέψω στην Κατερινη.  

Μέχρι και σήμερα πονάει η πλάτη μου και η μέση και ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω».

Ο Δημήτρης δηλώνει ότι θα συνεχίσει δυναμικά να διαδηλώνει και να μάχεται να  μην εφαρμοστεί η συμφωνία των Πρεσπών .

Ξεκαθαρίζει ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα δεν έχει ψηφίσει ακόμα λόγω της ηλικίας του και υποστηρίζει και θα υποστηρίζει ο καλό της πατρίδας του .

Δημήτρης Μπαϊρακταρίδης Πισοδέρι ΜΑΤ Τραυματίας Πρέσπες

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top