Κυριακή 7 Μαρ 2021 19:06      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας

Σε όλη την ιστορική διαδρομή οι Έλληνες όταν δημιουργούσαν  κάτι σημαντικό και χρήσιμο φρόντιζαν στη συνέχεια να το αντικαταστήσουν με ότι χειρότερο. Αυτό το σύνδρομο είναι και η κατάρα της φυλής μας. 

Οι Έλληνες ονόμασαν δίκαιο τον Αριστείδη για να τον εξοστρακίσουν. 

Θαύμασαν τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσουν.

Ανέδειξαν τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσουν.

Έκτισαν τον Παρθενώνα για να τον εγκαταλείψουν βορά στους τυχοδιώκτες.

Δημιούργησαν το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσουν. 

Έκαναν το θαύμα του 1821 και παρ’ ολίγον να το κηδεύσουν το 1987.

Έφεραν τον Καποδίστρια για να τον δολοφονήσουν.

Επιστράτευσαν το 1909 τον Βενιζέλο που  έκανε την Ελλάδα των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών και μετά τον απαρνήθηκαν με τις γνωστές συνέπειες. Θαυμάστηκαν για το έπος της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στο φασισμό το 40-45 και αμέσως μετά πήραν τα όπλα για να αλληλοεξοντωθούν μεταξύ τους.

Τίποτα τελικά σ’ αυτόν τον κόσμο δεν είναι τυχαίο. Ενώ η ανθρωπότητα προόδευσε και μεγαλούργησε με τα φώτα του πολιτισμού και της επιστήμης που τους μετέδωσαν  οι ευφυείς Έλληνες, οι ίδιοι παρέμειναν στην παρακμή της μιζέριας και της φτώχειας.

Αλλά και επί των ημερών μας αν ο Ελληνικός λαός στις ερχόμενες εκλογές δικαιώσει επιβεβαιώνοντας αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα  ξευτιλίζοντας την διεθνώς θα επαληθευθεί για ακόμα μια φορά το πατρογονικό αυτοκαταστροφικό σύνδρομο και η ρήση «Δυστυχισμένη μας Ελλάς με τα τέκνα που συνεχίζεις να γεννάς.»

Κατερίνη 4/6/2019 

Παύλος Γραμμένος 

Άρθρα απόψεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top