Η συντονίστρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πιερία, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκέφτηκε σημαντικούς πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της περιοδείας της ήταν η Θρακική Εστία Κατερίνης, όπου η κυρία Σώκου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη του συλλόγου και να παρακολουθήσει τις δραστηριότητές τους.
Στη Θρακική Εστία την υποδέχτηκε ο πρόεδρος Δημήτρης Σταθακόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι της παρουσίασαν τις δράσεις του συλλόγου και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Η κυρία Σώκου παρακολούθησε εντυπωσιακές χορευτικές πρόβες από τα μέλη του συλλόγου, τα οποία παρουσίασαν παραδοσιακούς θρακιώτικους χορούς, επισημαίνοντας τη σημαντική δουλειά που γίνεται για τη διατήρηση της θρακικής κληρονομιάς. Ακόμα χόρεψε μαζί με τα χορευτικά τμήματα θρακιώτικους χορούς.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν και τα μελλοντικά σχέδια του συλλόγου, με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός μουσείου στον επάνω όροφο του κτηρίου της Εστίας. Η πρωτοβουλία αυτή σκοπεύει να αναδείξει τη θρακική παράδοση και να προσφέρει μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία στους επισκέπτες της περιοχής, μιας και το 2025 κλείνει 50 χρόνια ζωής ο σύλλογος.
Η Έλενα Σώκου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τα μέλη του συλλόγου, τόνισε την κεντρική σημασία των πολιτιστικών συλλόγων στην ελληνική κοινωνία, αναφέροντας ότι οι σύλλογοι αυτοί δεν είναι μόνο φορείς διατήρησης παραδόσεων, αλλά και χώροι κοινωνικής συνοχής και δημιουργίας για τις τοπικές κοινότητες. Υπογράμμισε τη στήριξη της κυβέρνησης σε τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας.
Η επίσκεψη της Έλενας Σώκου στη Θρακική Εστία Κατερίνης αποτέλεσε μια ξεχωριστή στιγμή για τα μέλη του συλλόγου, που αισθάνθηκαν την αναγνώριση και την υποστήριξη για το έργο τους. Στην εκδήλωση κυριάρχησε το αίσθημα ενότητας και περηφάνιας για την πολιτιστική κληρονομιά της Θράκης, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη των πολιτιστικών δράσεων στην περιοχή.