Ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πολυβραβευμένες ηθοποιούς του Χόλυγουντ.
Γράφει ο Γεώργιος Σ. Κανταρτζής
Ξεκίνησε την καριέρα της, ως παιδί θαύμα, σε ηλικία 3 ετών. ΄Εζησε μια ταραχώδη ζωή. Παντρεύτηκε 8 φορές με 7 άνδρες (με τον ένα, τον Μπάρτον, τον μεγάλο της έρωτα, παντρεύτηκε δυο φορές). Και ήταν έτοιμη να παντρευτεί με έναν πολύ νεότερό της, όταν την βρήκε ο θάνατος στα 79 της.
Απέκτησε μεγάλη περιουσία και ασφαλώς θα γίνει μάχη ανάμεσα στους συγγενείς για τη μοιρασιά. Μάλλον κερδισμένος βγήκε, όπως φαίνεται, ο αρραβωνιαστικός της.
΄Ενας θρύλος του κινηματογράφου για πολλά χρόνια. ΄Ομως ούτε η φήμη της, ούτε η μυθώδης περιουσία της, ούτε τα εκατομμύρια των θαυμαστών της, ούτε οι καλύτεροι γιατροί, δεν μπόρεσαν να παρατείνουν, έστω και λίγες μέρες, τη ζωή της. Για μεγάλα διαστήματα ήταν άρρωστη και έκανε γύρω στις 100 εγχειρήσεις μέσα σε 25 χρόνια! … Ακολούθησε κι αυτή τον κλήρο όλων των ανθρώπων.
Απέκτησε ό,τι επιθύμησε η καρδιά της. Κέρδισε όλον τον κόσμο, θα λέγαμε, αλλά τι πήρε μαζί της; Αν και έλεγε ότι πίστευε στον Θεό, δεν είχε ενδιαφέρον για τα πράγματα του Θεού. Μάλιστα ασπάστηκε την Ιουδαϊκή θρησκεία, χωρίς κι εκεί να συχνάζει στη συναγωγή. Οι εφημερίδες επαίνεσαν την πρωτοβουλία της να ιδρύσει ένα ίδρυμα που βοηθά αυτούς που πάσχουν από AIDS. Μάλιστα έχει βοηθήσει γενναιόδωρα και διάφορες άλλες φιλανθρωπικές και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ανθρωπιστικές δραστηριότητες. Όλα αυτά, όμως, όσο καλά κι αν είναι στα μάτια των ανθρώπων, δεν μπορούν να προσφέρουν τη σωτηρία της ψυχής στον άνθρωπο.
Η Λ.Τ. μοιάζει με τον βασιλιά Σολομώντα, που αυτός μάλιστα είχε 1000 γυναίκες και πλούτη αμύθητα. Μοιάζει και με τη Σαμαρείτισσα στο πηγάδι (Ιωάννης κεφ. 4). Υπάρχει όμως μεγάλη διαφορά της Λ.Τ. με τη Σαμαρείτισσα. Η πρώτη δεν έδειξε σημάδια μετάνοιας και επιστροφής στον Χριστό, ενώ η δεύτερη, μετά τη συνάντηση και συνομιλία της με τον Ιησού στο πηγάδι, είδε την αμαρτωλότητά της, μετανόησε και πίστεψε σ’ Αυτόν, ήπιε από το Ζωντανό Νερό! Μεταμορφώθηκε η ζωη της ριζικά. Μάλιστα, αμέσως, έγινε και αγγελιοφόρος των Καλών Νέων της σωτηρίας που προσφέρει ο Χριστός στην πόλη της.
Οι δόξες, τα φώτα, τα χειροκροτήματα, η φήμη, οι απολαύσεις, τα πλούτη είναι όλα τόσο πρόσκαιρα, γιατί η ζωή μας είναι φευγαλέα. Πολλοί κοιμήθηκαν πλούσιοι, γοητευτικοί και φημισμένοι και ξύπνησαν φτωχοί, ξεθωριασμένοι, άσημοι. Η κοινωνία μας είναι γεμάτη παραδείγματα… ΄Ολα μονομιάς μαραίνονται και εξατμίζονται. Ποιος δεν σκέφτεται και βλέπει τη ματαιότητα της ζωής; Ο αδελφόθεος Ιάκωβος στο κεφ. 4:14 της Επιστολής του, ρωτά και απαντά, τι είναι η ζωή; «τι είναι στην πραγματικότητα η ζωή σας; Ατμός είναι, που για λίγο μόνο φαίνεται κι έπειτα εξαφανίζεται!» Τι είναι η ζωή, στ’ αλήθεια; Αν το σκεφτόμασταν αυτό, έστω και για λίγο, πόσα πράγματα δεν θα άλλαζαν στη ζωή μας: Θα αρχίζαμε να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, κι αυτούς που μας έβλαψαν, θα ήμασταν πρόθυμοι να συγχωρούμε εύκολα, δεν θα φιλοξενούσαμε πικρία και μνησικακία στην καρδιά μας, δεν θα ήμασταν φιλήδονοι και φιλάργυροι αλλά θα ζούσαμε και θα συμπεριφερόμασταν με σωφροσύνη και δικαιοσύνη.
Ας μη μοιάσουμε τον άφρονα πλούσιο της παραβολής του Κυρίου μας, που, όταν αυξήθηκε η συγκομιδή του, σκέφτηκε πώς θα έκανε μεγαλύτερες αποθήκες για τα αγαθά του, όταν απρόσμενα άκουσε από τον Θεό, τα τρομερά λόγια: «΄Αφρονα (΄Αμυαλε), τούτη τη νύχτα την ψυχή σου απαιτούν από σένα. Όσα λοιπόν ετοίμασες, τίνος θα είναι;» (Λουκάς 12/20). Και καταλήγει η παραβολή με τα λόγια του Ιησού: «Το ίδιο άφρονας είναι όποιος συγκεντρώνει πλούτη για τον εαυτό του και δεν πλουτίζει για το Θεό».
Η επιλογή είναι δική μας. Θα διαλέξουμε τα πρόσκαιρα, που δίνουν λίγες σταγόνες εφήμερης χαράς ή τα αιωνία που η χαρά είναι βαθιά και διαρκεί αιώνια;