Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π. ) παρουσίασε τη νέα καμπάνια ”Olympus Riviera Reimagined”, προβάλλοντας την Πιερία ως προορισμό τεσσάρων εποχών. Μέσα από θεματικά σποτ, αναδεικνύεται ο θρησκευτικός, αρχαιολογικός, γαστρονομικός και χειμερινός τουρισμός, συνδυάζοντας αρμονικά το βουνό του Ολύμπου με το Αιγαίο για μια ολοκληρωμένη εμπειρία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Η Πιερία συστήνεται ξανά μέσα από τη νέα καμπάνια του Π.Ο.Τ.Α.Π. ως προορισμός τεσσάρων εποχών
Τη νέα τουριστική καμπάνια του παρουσίασε ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) σε μία λαμπρή εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουλίου 2026 στο beach bar Almira στην Παραλία Κατερίνης, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και φορέων.
Η εκδήλωση σηματοδότησε την επίσημη εκκίνηση της διαφημιστικής καμπάνιας της Πιερίας, μία καμπάνια που αναδεικνύει τον Πιερικό τόπο ως έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό που μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα, όλες τις ηλικίες, και να προσφέρει ξεχωριστές τουριστικές εμπειρίες όλον τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Η Πιερία, με το έντονο μυθικό και αρχαιολογικό στοιχείο, είναι από τους λίγους προορισμούς που καταφέρνουν να συνδυάζουν αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα, και ο Π.Ο.Τ.Α.Π. φροντίζει μέσα από την καμπάνια του και την προβολή του να το αποδεικνύει επάξια.
Η παρουσίαση, την οποία ανέλαβαν η Μάτα Κούρτη και ο Κώστας Μυστακίδης με ξεχωριστό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αποτελούνταν από τα νέα διαφημιστικά σποτ του Π.Ο.Τ.Α.Π. με γενικό τίτλο ”Olympus Riviera Reimagined: A new visual story”, που υποδηλώνει ότι δεν πρόκειται απλώς για μία νέα καμπάνια αλλά για μία πρόσκληση να αναδειχθεί η Πιερία με μία φρέσκια ματιά, όπως είπε ο Κώστας Μυστακίδης, συνεχίζοντας «Με επίκεντρο τον βιωματικό τουρισμό, τα ολόφρεσκα σποτ δεν μεταφέρουν απλώς εικόνες και τοπία, αλλά δραστηριότητες. Τέσσερις εποχές με αμέτρητες στιγμές και εικόνες στην Πιερία, καθώς Πιερία δεν σημαίνει μόνο καλοκαίρι».
Τα νέα σποτ αποδεικνύουν αυτό ακριβώς το στοιχείο της Πιερίας, την τουριστική της ποικιλομορφία, καθώς κάθε σποτ παρουσιάζει και έναν τύπο τουρισμού που μπορεί να κάνει κανείς στην Πιερία: Θρησκευτικός, αρχαιολογικός, γαστρονομικός, χειμερινός, καλοκαιρινός, οικογενειακός.
Ο θρησκευτικός τουρισμός της Πιερίας υπόσχεται ότι κάθε πιστός που θα την επισκεφθεί, θα βρει εκείνο το μονοπάτι που θα τον οδηγήσει σε τόπο προσευχής, με ιστορικές εκκλησίες και ιερά μνημεία να κοσμούν τον πιερικό τόπο. Ο αρχαιολογικός τουρισμός δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τη μυθολογία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, καθώς και το επιβλητικό κάστρο του Πλαταμώνα. Όσον αφορά τη γαστρονομία, η ετυμολογική σύνδεση της Πιερίας με την έννοια της εύφορης γης (από το αρχαίο πιάρ= εύφορος, γόνιμος) αντανακλάται στον πλούτο της τοπικής παραγωγής, γεγονός που την καθιστά έναν ιδιαίτερα σημαντικό γαστρονομικό προορισμό. Παραδοσιακές πίτες, πλούσιες καλλιέργειες, και οινοπαραγωγή συνθέτουν έναν ποικίλο γαστρονομικό προορισμό.
Και ενώ πολλοί πιστεύουν πως η Πιερία «αδειάζει» μετά το καλοκαίρι, ο ΠΟΤΑΠ υπόσχεται ότι τότε καλεί τους επισκέπτες σε νέες περιπέτειες, και αναδεικνύει με το σποτ του χειμερινού τουρισμού τη μυθική εικόνα του τόπου, τις επιλογές για χειμερινές αποδράσεις με σεβασμό στη φύση, εναλλακτικές εκδρομές με φόντο το βουνό των θεών, την παρέα και τη χαρά της διαδρομής. Το καλοκαίρι δε, εκεί που ο Όλυμπος συναντά το Αιγαίο, η Πιερία έχει να προσφέρει χρυσαφένιες παραλίες, καθαρά νερά με θέα το βουνό, θαλάσσια σπορ και νυχτερινή καλοκαιρινή ζωή. Το τελευταίο σποτ με επίκεντρο τον οικογενειακό τουρισμό συνδύασε αρμονικά όλους τους τύπους τουρισμού, παρουσιάζοντας μία οικογένεια με διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις για τις διακοπές τους, ώσπου αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ένας προορισμός που τα συνδυάζει όλα, και αυτό είναι η Πιερία.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες δόθηκαν στην Περιφέρεια Πιερίας και την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου για τη συνεχή στήριξη στο όραμα του ΠΟΤΑΠ, η οποία απέδωσε χαιρετισμό, όπως και ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ Γιώργος Καραλής, ο Δήμαρχος Κατερίνης Ιωάννης Ντούμος, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Χρήστος Κομπατσιάρης και η Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου Σοφία Ζουρζούρα.





















































