Και τα παιδιά θα σας ζητούν και δεύτερο πιάτο!
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Άτομα: 4-6
Τι χρειαζόμαστε
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα
- 1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 κούπας μαϊντανό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο για τη ζύμη
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 στυμμένο λεμόνι
- 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο για το ζουμί
Τι κάνουμε
1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το λάχανο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
2. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.
3. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα νερό, το λάδι, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει.
4. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 45 λεπτά περίπου.
5. Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα βαθύ μπολ το αυγό και προσθέτουμε το λεμόνι.
6. Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί από τα γιουβαρλάκια μέσα στο αυγολέμονο.
7. Μόλις το ανακατέψουμε όλο, το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε για ένα λεπτό, αφού το έχουμε κατεβάσει από φωτιά.