Γράφει η Ελένη Σιδηροπουλου – Τομπουλίδου
Υλικά
- 1 1/2 κιλο τσουκνίδες
- 4-5 κ. σ. αλεύρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 ποτήρια νερο
- Αλάτι
- Πιπέρι Μαύρο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις τσουκνίδες και σε μια κατσαρόλα τις βράζουμε με το αλάτι τους να ψηθούν καλα Κατεβάζουμε απο την φωτιά και μια ράβδο πολοποιουύμε
νερό και ψημένες τσουκνιδες έτσι ώστε να γίνει ενας χυλός καταπράσινος !!!
Το ξαναβάζουμε στην φωτιά σε χαμηλή τώρα και μολις αρχίσει να βράζει (μιλέ’ζωματα)δηλ με το ένα χέρι ανακατεύουμε με σύρμα και με το άλλο προσθέτουμε το αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις ανακατεύουμε γρήγορα μην σβολιάσει μολις δούμε ότι εγινε ενας ελαφρύς χυλός και αφού τελειώσουμε
το αλευρι μας αφήνουμε λίγα λεπτά στην φωτιά με προσοχή γιατι κοχλάζοντας θα πεταει τον χυλό ….και εξω απο την κατσαρολα …..Ρίχνουμε το πιπέρι μας
Το κατεβάζουμε και σερβίρουμε ζεστό.
Έχουμε κοπανήσει το σκόρδο με λίγο νερό και κατά προτίμηση βάζουμε στο πιάτο μας …
Κιντέατα τσουκνίδες ενα νηστίσιμη φαγητό και πολλη υγιεινό λογο τις ιδιότητας που εχουν οι τσουκνιδες να καθάριζουν το αίμα όπως έλεγε η Καλο’μάνα’μ. Ετσι έβραζαν και έπιναν το ζουμί τους με λίγο αλάτι και λεμόνι ενα φυσικό φάρμακο για. ολες της παθήσεις..
Καλη Επιτυχία
Με αγάπη και σεβασμό
Ελένη Σιδηροπουλου
Τομπουλίδου