Γράφει η Ελένη Σιδηροπούλου – Τομπουλίδου
Γράφει η Ελένη Σιδηροπούλου – Τομπουλίδου
ΥΛΙΚΑ
- 1 φαρινα
- 2 κ.γ μπεικιν παουντερ
- 3 αυγά
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3-4 μήλα σε μικρούς κύβους κομμένα
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 βανίλια
- Λίγο κονιάκ
- 2κ.γ. κανελα
- 1κ.γ. γαρύφαλλο
- Λίγες σταφίδες (προαιρετικά )
- Λίγη σοκολάτα (κατά βούληση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μετα προσθέτούμε τα αυγά το γαλα το κονιάκ κανέλα γαρύφαλλο βανίλια και τέλος το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ.
- Ριχνούμε τα μήλα τις σταφίδες και τη σοκολάτα τριμμένη.
- Ανακατευουμε ελαφρα να ενωθούν ολα τα υλικά μας και το βάζούμε σε βουτυρομενο και αλευρωμενο ταψί και ψήνούμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 για 1 ώρα.
- Τελος πασπαλιζούμε με άχνη!!
Καλη Επιτυχία
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ