Ένα γρήγορο και πεντανόστιμο φαγητό
Τι χρειαζόμαστε
- 2 κούπες ρύζι Basmati
- 1 κούπα αρακά
- 3 αυγά
- 2 κ.γλ. σάλτσα σόγιας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 250 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένα σε κυβάκια
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε
1. Βράζουμε το ρύζι να γίνει sticky.
Πως φτιάχνουμε το ρύζι STICKY:
- Βάζουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει το ρύζι κατά 2 δάχτυλα.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το βάζουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας μία μικρή χαραμάδα κενό (ή ξεσκεπάζοντάς την, αλλά καλύπτοντάς την με μία πετσέτα) και το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και βάζουμε ένα πιρούνι μέσα να δούμε αν έχει απορροφηθεί όλο το νερό. Αν δεν έχει, την ξανατοποθετούμε μέχρι να μην υπάρχει καθόλου νερό στην κατσαρόλα.
- Αν το νερό απορροφηθεί και δούμε ότι το ρύζι μας είναι ακόμα σκληρό, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και το αφήνουμε να βράσει άλλο λίγο.
- Θα καταλάβουμε ότι το ρύζι είναι έτοιμο αν έχει αρχίσει να «κολλάει» στη βάση της κατσαρόλας.
2. Βράζουμε τον αρακά και τον αφήνουμε στην άκρη.
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.
4. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη σόγια και τα κάνουμε ομελέτα. Την κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και την αφήνουμε στην άκρη.
5. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τον αρακά και το ζαμπόν.
6. Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά να μαγειρευτούν και ρίχνουμε μέσα το ρύζι και την κομμένη ομελέτα.
7. Αλατοπιπερώνουμε προαιρετικά και σερβίρουμε.