Γράφει η Ελένη Σιδηροπουλου
Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια (περίπου 0.70 γρ. με 100γρ *λίγο ποιο μεγάλα γίνονται* το κάθε κομμάτι) και τα κάνουμε μπαλάκια
Σκεπάζουμε τα μπαλάκια με μια μεμβράνη, και βάζομε από πάνω μια πετσέτα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για άλλα 30′ να ξεκουραστούν
Με την βοήθεια του πλάστη και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτά φύλλα. Ανοίγουν εύκολα με το αλεύρι και δεν κολλάνε στον πλάστη.!!
Και αφού έχουμε βάλει ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας
**Καλό είναι να ψήσουμε στο σατζ’ γίνονται ποιό νόστιμα**
Στην αρχή δυνατή φωτιά μετά όταν αρχίζετε να ψήνεται χαμηλώνουμε!!
Να ψηθεί κι από της δυο πλευρές
Σε αυτό το σημείο εάν έχουμε σχάρα μικρή την τοποθετούμε στο διπλανό μάτι κουζίνας και μεταφέρουμε την τορτίγια στην σχάρα να έρθει να φουσκώσει να γίνει σαν μία μπάλα ….Της τοποθετήστε η μία πάνω στην αλλη μέσα σε ένα τάπερ με μια καθαρή πετσέτα από κάτω Τελειώνοντας βάλτε ακομα μια πετσέτα πάνω και κλείστε καλά το τάπερ… Όταν κρυώσουν βάλτε τα ψυγείο …και την στιγμή που θέλετε τις έχετε έτοιμες για όποια χρήση και γεύση θέλετε να δώσετε Υπάρχουν τόσες πολλές γεύσεις !!!!!!!
Μπορούμε επίσεις να κάνουμε αρκετά και αφού κρυώσουν να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη σε ρολά με διάφανη μεμβράνη καλά τυλιγμένα ή μέσα σε σακουλάκια ανά πόσα κομμάτια θέλετε!!! απλωμένα. Δένεται τα σακουλάκια καλά μην ξεραθούν …κρατάνε καιρό και έτσι έχετε τορτίγιες ανά πάσα στιγμή και κάθε ώρα να σας βγάλουν ασπροπρόσωπους!!!!
Καλή επιτυχία!! ..