Δείτε πως θα το φτιάξετε!
ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο Γάλα
- 100 γρ. Ρύζι αρμπόριο, για ριζότο
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Κανέλα, για το πασπάλισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από την κανέλα.
- Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράζει για περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Η φωτιά πρέπει να είναι τόσο χαμηλή, ώστε να μην κοχλάζει.
- Μετά το πέρας αυτού του χρόνου δοκιμάζουμε ρύζι. Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αρκετά και το μείγμα έχει χυλώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα μπολάκια. Αφού τα αφήσουμε λίγο να κρυώσουν, τα βάζουμε στο ψυγείο.
- Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.