Γράφει η Ελένη Σιδηροπουλου
Γράφει η Ελένη Σιδηροπουλου
ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά
- 1 κασεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κασεδάκι σπορέλαιο
- 500 γρ.αλεύρι
- 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
- 400γρ.φέτα
- ( 150 γρ. μπέικον η ζαμπόν ψιλοκομμένο προαιρετικά)
- μια πρέζα αλάτι , λίγη ζάχαρη
- 1 αυγό για άλειμμα.
- σουσαμάκι για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά το γιαούρτι το λάδι και το αλάτι την ζάχαρη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέσα και αυτά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά λίγο πριν το τέλος βάζουμε και την φέτα τριμμένη και ( προαιρετικά το μπέικον)
- Πλάθουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσαμακι …και τα φουρνίζουμε ….
- Ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου αλλά αυτό θα το δείτε γιατί διαφέρουν οι φούρνοι.!!
- Είναι τόσο νόστιμα !!!!!, εύκολα και πολύ γρήγορα….
- Για τα παιδάκια σας στο σχολείο για μια εκδρομή για μια γιορτή στο τραπέζι σας ακόμα και για μια επίσκεψη σας βγάζουν ασπροπρόσωπους !!!
- Νόστιμα και υγιεινά