Κυριακή 11 Απρ 2021 18:34      

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΑΣ

«Αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο» ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης. Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π. Αθανάσιος Μαρινόπουλος, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Κατερίνης, γενικός γραμματέας του δήμου Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ο διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννης Καζταρίδης, εκπρόσωποι των βουλευτών αξιωματικοί της αστυνομίας και μαθητές σχολείων τη Κατερίνης

Ο αστυνομικός διευθυντής Γ. Τζήμας

Στον χαιρετισμό του ο αστυνομικός διευθυντή Πιερίας κ. Γιώργος Τζήμας επεσήμανε είναι ότι σκοπός της ημερίδας ήταν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και να ενημερωθούν τόσο για τον σχολικό εκφοβισμό που αποτελεί μια μάστιγα της εποχής και λαμβάνει όσο και μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά και για τους κινδύνους που διατρέχουν απο την μη ορθή χρήση του διαδικτύου.

Οι χαιρετισμοί

Ο π. Αθανάσιος μετέφερε τα συγχαρητήρια του Μητροπολίτη για την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας και πρόσθεσε ότι πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τα καλά τη τεχνολογίας με την ορθή χρήση τους. Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Μαυρίδου επεσήμανε ότι η δράση της Αστυνομίας για την πρόληψη και την ενημέρωση είναι εξαιρετικά σημαντική με την ημερίδα και πρόσθεσε ότι όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο. Η βουλευτής Πιερίας κα Σκούφα υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη ημερίδα μας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με δυο θέματα πολύ σημαντικά και πρόσθεσε ότι τέτοιες ημερίδες μας δείχνουν το πώς πρέπει να είναι το σχολείο όχι ένας στείρος χώρος παροχής μηχανικών γνώσεων αλλά ένας πραγματικά βιωματικός χώρος μάθησης. Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο γενικός γραμματέας τους δήμου κ. Λιακόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για επίκαιρα και σημαντικά ζητήματα που απαιτούν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ενώ από την πλευρά του ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Καζταρίδης σημείωσε ότι ένα σύγχρονο σχολείο οφείλει να έχει τεντωμένες τις κεραίες και τις ευαισθησίες του και να παρακολουθεί τι γίνεται.

Οι ομιλητές

Η κλινική ψυχολόγος Νότα Βούρα, Msc Κοινωνικής ψυχιατρικής, παιδοψυχιατρικής, Ειδ. στη δικαστική - ψυχοιατροδικαστή ψυχολογία, του Κέντρου Ψυχικής Yγείας Κατερίνης, αναφέρθηκε στον σχολικό εκφοβισμό και στην βία. Στη δεύτερη θεματική ενότητα το λόγο πήρε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Χαλκιάς, Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top