22 χλμ από Κατερίνη. Στα Πιέρια, πάνω στο δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, 3 χλμ μετά την Ρητίνη και 2 πριν από το ξενοδοχείο ΜΥΘΟΣ και το Ελατοχώρι.
Το 1952 λειτούργησε εδώ για μια χρονιά η πρώτη κατασκήνωση της Ευαγγελικής Εκκλησίας υπό τον καθηγητή πανεπιστημίου Νίκο Κανταρτζή – τις επόμενες και μέχρι σήμερα στην Πλάκα και την Λεπτοκαρυά. Ο Νίκος Κανταρτζής, αρχιτέκτονας τοπίου, βραβευμένος για τον σχεδιασμό του Εθνικού Κήπου στην Αθήνα και άλλων πόλεων – όπως και του δημοτικού πάρκου Κατερίνης, δίδαξε σε πολλά πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκαταλέγεται μάλιστα στις 300 σημαντικότερες προσωπικότητες της Ευρώπης. Η τοποθεσία, που ονομάζεται και Σκουτέρνα, επιλέχτηκε για το εξαιρετικό της κλίμα, τα δέντρα, τα τρεχούμενα νερά και την ωραία θέα.
Σήμερα προσφέρεται για ένα πικνίκ η για καφέ στην καφετέρια. Μπορεί να συνδυαστεί με φαγητό και πανοραμική θέα στον ΜΥΘΟ (εξαιρετική κουζίνα) η στο Ελατοχώρι (ΑΓΝΑΝΤΙ και τις άλλες ταβέρνες του χωριού, που σερβίρουν εκτός από τα άλλα και αγριογούρουνο στη σούβλα με πατάτες ριγανάτες στο φούρνο).
Η γραφική εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής δεν πήρε τυχαία αυτό το όνομα. Στον αυλόγυρο της η πετρόχτιστη ορεινή βρύση χειμώνα-καλοκαίρι τρέχει δροσερό γάργαρο νερό – μπορεί κανείς να γεμίσει τα μπιτονάκια για το σπίτι. Πάνω στο δρόμο υπάρχουν παγκάκια, παιδική χαρά και το δημοτικό αναψυκτήριο που ενοικιάζεται από ιδιώτη και λειτουργεί όλο το χρόνο.
Το Ινδιάνικο Χωριό, που ονομάζεται και Τζομάκουα (από τα αρχικά των ιδρυτών του Τζόνυ Τουλιαρή και Μάκη Τσιγκαρόπουλου), είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Μέσα στο καστανόδασος, πάνω στο δρόμο Ρητίνης – Ελατοχωρίου.
Πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον για τα παιδιά, που μπορούν να ντυθούν ινδιάνοι, να κάνουν έναν περίπατο καβάλα στο άλογο, τοξοβολία κ.ά. ενώ οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν σπεσιαλιτέ ή να πιούν τον καφέ στην καφετέρια.
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης