Σάββατο 19 Σεπ 2020 22:01      

ητσοτάκης: Ανακοινώνει προσλήψεις στα μέσα μεταφοράς από το υπουργείο Υποδομών

Στην ατζέντα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών περιλαμβάνονται μέτρα για την αύξηση της πυκνότητας των δρομολογίων, ανάμεσα στα οποία και προσλήψεις

Συντριπτικό πλήγμα σε μία από τις τρεις εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, δηλαδή τον συνωστισμό στα μέτρα μαζικής μεταφοράς επιχειρεί να επιφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τον κώδωνα του κινδύνου από τις εικόνες «ασφυξίας» σε συρμούς και λεωφορεία έχουν επισημάνει πολλαπλώς το τελευταίο διάστημα οι λοιμωξιολόγοι.

Με στόχο να φτάσει μέχρι τον τελευταίο πολίτη το μήνυμα της τήρησης των μέτρων κοινωνικής απόστασης και στις αστικές συγκοινωνίες, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ατζέντα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών περιλαμβάνονται μέτρα για την αύξηση της πυκνότητας των δρομολογίων, που θα συμβάλλει στη μείωση του χρόνου αναμονής, αλλά και μέτρα που θα περιορίσουν τον συνωστισμό, στην προσπάθεια μείωσης της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού.

Στο ίδιο πλαίσιο και για την εφαρμογή των μέτρων, πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό να προχωρά και στην ανακοίνωση προσλήψεων προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες, ώστε να διευκολυνθεί η νέα πραγματικότητα χρήσης των δημόσιων μέσων μεταφοράς σε καιρούς πανδημίας. Η εμπειρία, άλλωστε, από τους «βοηθούς σταθμών» στην πρώτη φάση έξαρσης του ιού αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς αυτοί παρείχαν συμβουλές και επιτηρούσαν την τήρηση των αποστάσεων εντός των σταθμών και των συρμών.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top