Τρίτη 24 Νοε 2020 12:12      

Ειδήσεις, νέα επικαιρότητα από Κεντρική Μακεδονία, καθημερινή ενημέρωση.

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης

Ο 62χρονος ιεράρχης είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης. Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά είναι ένας από τους 40 ασθενείς με covid-19 που κατέληξαν στα νοσοκομεία όλη της χώρας από χθες το απόγευμα και στη διάρκεια της νύχτας.

Ακολουθούν Γιαννιτσά και Βέροια μετά το «Πράσινο φως» για τα έργα φυσικού αερίου σε Κατερίνη, Αλεξάνδρεια, Σέρρες και Κιλκίς

Η επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου σε μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός Θεσσαλονίκης, γίνεται πραγματικότητα. Τα έργα της ΔΕΔΑ που προβλέπουν την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε έξι νέες πόλεις μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, φέρνοντας φθηνότερη και καθαρότερη ενέργεια σε χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις.

Πιερία - Θεσσαλονίκη- Κιλκίς: Εποχικές προσλήψεις σε σχολικές μονάδες

H Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας προκηρύσσει δέκα (10) θέσεις εποχικού προσωπικού (5 θέσεις ΔΕ Οδηγών και 5 θέσεις ΔΕ Συνοδών σχολικών λεωφορείων) σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 13609/28-08-2020 Ανακοίνωση ΣΟΧ 1/2020, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) του Υ.ΠΑΙ.Θ., που εδρεύουν στους νομούς Κιλκίς, Πιερίας και Σερρών για το διδακτικό έτος 2020-2021, από την υπογραφή της σύμβασης και όχι πέραν της 30-06-2021.

Παρουσίαση του Film Office της Περιφέρειας σε συνέδριο του ΠαΜακ για τις κινηματογραφικές συμπαραγωγές στη ΝΑ Ευρώπη

Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  παρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο που διοργάνωσε διαδικτυακά το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την Ομάδα Μελέτης του Ελληνικού Φιλμικού Πολιτισμού.

Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 έως 50.000€

Νέα δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Από 10 Σεπτεμβρίου εως 9 Οκτωβρίου οι υποβολές προτάσεων στη Δράση «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία»με επιχορήγηση  ώς 50.000€

Η νέα δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιχορηγεί τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας που οφείλονται στα μέτρα περιορισμού της έξαρσης του Covid-19.

Προϋπολογισμός- Ενίσχυσης

Η συνολική Δημόσια Χρηματοδότηση (Δ.Χ.) της πρόσκλησης, ανέρχεται σε 150.000.000 ΕΥΡΩ.

Σελίδες

Scroll to Top