Κυριακή 7 Μαρ 2021 14:36      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Και ενθυμήθηκα πως είμαι γυναίκα» - Από τη Θεατρική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης

Μια πολύ ωραία θεατρική παράσταση παρουσίασε η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης το πρωί της περασμένης Κυριακής στο κινηματοθέατρο «ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ».

Ο τίτλος της «Και ενθυμήθηκα πως είμαι γυναίκα». Παρουσιάζοντας αποσπασμάτα από γνωστά θεατρικά έργα, δοσμένα σχεδόν επαγγελματικά, ερμηνεύτηκαν από την θεατρική ομάδα γνωστές γυναικείες μορφές, όπως η Ελισάβετ Μουτζάν – Μαρτινέγκου «Διαπαντός εις το σπίτι», Coco Chanel - «Il etait une fois», Ελένη Μπούκουρα Αλταμούρα - «Η Ελληνίδα, η ντυμένη παλικάρι», Γέρμα, «Ένα περιστέρι σφιγμένο μέσα στο χέρι σου», Φόνισσα – «Αι αναμνήσεις της Φραγκογιαννους», Αντιγόνη – «Όσο ζω γυναίκα δε θα με διατάζει», Σαίξπηρ Ιουλιέτα – «Δικιά μου είσαι».  

Το όλο εγχείρημα ήταν εκπληκτικό. Τα παιδιά αγωνίστηκαν γι αυτό ολόκληρη τη σχολική χρονιά, διαθέτοντας χρόνο εκτός του σχολικού, με την καθοδήγηση των δύο καθηγητριών τους που ηγούνται της θεατρικής ομάδας, της Βαλασίας Βατζόλα και της Μαρίας Ντουλαπτσή και την συμπαράσταση της διευθύντριας του Σχολείου κας Σοφίας Σκούμπα Πατσαρίκα και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η παράσταση δοσμένη ευρηματικά και με μοντέρνο τρόπο εξοικείωσε τα παιδιά με τα βαθειά νοήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, και σκηνοθετικά θα μπορούσε να θεωρηθεί άρτια. Η μουσική υπόκρουση ήταν εκπληκτική και  η μαθήτρια που ερμήνευσε τα τραγούδια πολύ καλή. 

Οι αφηγητές της παράστασης ήταν άνετοι και η  συμβολή τους στην επιτυχία υπήρξε σημαντική.  

Ενδιαφέρον και κατατοπιστικό το πρόγραμμα, σχεδιασμένο από μαθήτρια, δείχνει ότι οι μαθητές της θεατρικής ομάδας διαθέτουν πολλά ταλέντα. 

Χαιρετισμό απεύθυναν η διευθύντρια του Σχολείου κα Σοφία Σκούμπα Πατσαρίκα και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Μελίνα Κορομήλη οι οποίες συνεχάρηκαν τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τους ευχήθηκαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να πετυχαίνουν.

Θεατρική παράσταση έργο 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top