Δυο μέρες μες στη μεγάλη Σαρακοστή, επέτρεπαν οι παλιοί στον εαυτό τους να σπάσει τη νηστεία και να φάει ψάρι: ανήμερα του Ευαγγελισμού και των Βαΐων. Και τις δυο, ο μεγάλος διατροφικός πρωταγωνιστής ήταν ο ίδιος: το «ψάρι του λαού, ο «Φτωχογιάννης» όπως τον έλεγαν στην Κρήτη.
Σε μας αρέσει ο μπακαλιάρος και την Καθαρά Δευτέρα.
Ο μπακαλιάρος όμως έχει τα μυστικά του. Οι παλιές νοικοκυρές τον ξαρμύριζαν καλά και στη συνέχεια τον τηγάνιζαν. Σήμερα τη διαδικασία αυτή είναι πιο εύκολο να την αφήσουμε στους ειδικούς. Και ένας πολύ ειδικός στον μπακαλιάρο, σπεσιαλίστας θα μπορούσαμε να πούμε είναι ο Μάκης Μπουζέτης που προσφέρει μπακαλιάρο σκορδαλιά σε πακέτο.
Το κατάστημά του βρίσκεται στην οδό Τάχνιστας 6 στη στοά και το τηλέφωνό του είναι 23510 39491.
Δοκιμάστε τον… Έτσι θα έχετε και το σπίτι καθαρό και το γάτο χορτάτο…!
Για μπακαλιάρο στου Μπουζέτη
Τάχνιστας 6 (στοά), Κατερίνη
Παραγγελίες: 23510 39491
.