Οι κάτοικοι της Κατερίνης απολαμβάνουν ποιοτικές κινηματογραφικές βραδιές στον Καπνικό Σταθμό, συνδυάζοντας την τέχνη με την κοινωνική προσφορά. Η πρωτοβουλία του Ηλία Τσολακίδη μετατρέπει τις προβολές σε μια γιορτή αλληλεγγύης, όπου η είσοδος με τρόφιμα στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, προσφέροντας στους πολίτες μια μοναδική ευκαιρία για ψυχαγωγία και έμπρακτη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας.
Θερινό σινεμά για μικρούς και μεγάλους στον Καπνικό Σταθμό – Συνεχίζονται με επιτυχία οι προβολές
Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης συνεχίζει τις καλοκαιρινές του καλλιτεχνικές δραστηριότητες με νέες θερινές προβολές ταινιών στην αυλή για όλο τον Αύγουστο, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Οι θερινές προβολές του Αυγούστου ξεκίνησαν την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2026 με την ταινία κινουμένων σχεδίων Flow με ένα μεγάλο κοινό όλων των ηλικιών. Η ταινία αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια με πρωταγωνιστές τέσσερις τετράποδους ήρωες, που εξελίσσεται σε έναν κόσμο όπου ο άνθρωπος έχει εξαφανιστεί και η φύση ανακτά σταδιακά τον χώρο και τον χρόνο της.
Μια ωδή στη φύση, αλλά και μια διακριτική περιβαλλοντική προειδοποίηση για το μέλλον του πλανήτη με την ραγδαία κλιματική αλλαγή, το Flow συνδυάζει την αγνή περιπέτεια με την υψηλή τέχνη του animation, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό έργο που άγγιξε μικρούς και μεγάλους θεατές, και το οποίο κάθε ηλικία μπορεί να το ερμηνεύσει διαφορετικά με τις εμπειρίες και τα γνωρίσματά τους. Τα παιδιά απόλαυσαν την ταινία ξαπλωμένα στο γρασίδι, σε μια όμορφη και χαλαρή ατμόσφαιρα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στην πρωτοβουλία του Ηλία Τσολακίδη από τον Καπνικό Σταθμό, ο οποίος κάλεσε τους μεγαλύτερους σε ηλικία θεατές να μην καπνίσουν κατά τη διάρκεια της προβολής, σεβόμενοι το γεγονός ότι το κοινό αποτελούνταν στην πλειονότητά του από παιδιά.
Μικροί και μεγάλοι είχαν, παράλληλα, τη δυνατότητα να προμηθευτούν από το Κυλικείο του Καπνικού Σταθμού αναψυκτικά, μπύρες, πατατάκια και hot dog, απολαμβάνοντας μια ολοκληρωμένη καλοκαιρινή βραδιά κινηματογράφου κάτω από τον ανοιχτό ουρανό.
Από την εκδήλωση δεν έλειψε, φυσικά, και η κοινωνική διάσταση που χαρακτηρίζει διαχρονικά τις δράσεις του Καπνικού Σταθμού. Αντί εισιτηρίου, οι πολίτες κλήθηκαν να προσφέρουν δύο κιλά τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενός θεσμού που εδώ και χρόνια στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς ήδη από νωρίς ο πάγκος συγκέντρωσης είχε γεμίσει με σακούλες τροφίμων.
Οι κινηματογραφικές προβολές θα συνεχιστούν κάθε Πέμπτη, με το αναλυτικό πρόγραμμα να είναι διαθέσιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Καπνικού Σταθμού .Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητές του συνεχίζονται και σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026, με μια ξεχωριστή συναυλία που διοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων Ροκ Μουσικής «Δον Κιχώτης» και το Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ «Ίριδα», με τους NICK AND THE BACKBONE, το συγκρότημα του διακεκριμένου blues κιθαρίστα Νίκου Ντουνούση, στον ιστορικό Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, με ώρα προσέλευσης 19:30 και εισιτήριο στα 10 ευρώ.



































