Σάββατο 6 Μαρ 2021 3:53      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις, νέα επικαιρότητα από την Κατερίνη, καθημερινή ενημέρωση.

Θετική και με αυξητική τάση η έκκριση ιικού φορτίου, στα λύματα της Κατερίνης

Την εβδομαδιαία έκθεση συμπερασμάτων από την ανάλυση δειγμάτων που έλαβε από τον Βιολογικό Καθαρισμό Κατερίνης παρέδωσε σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φαρμακολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής – Εργαστήρια Βιολογίας Ανάπτυξης και Γενικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας).

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η οποία αφορά ανάλυση δείγματος λυμάτων που ελήφθησαν το διάστημα 23 με 26 Φεβρουαρίου 2021 «η έκκριση ιικού φορτίου παραμένει θετική με μικρή αυξητική τάση σε σχέση με της προηγούμενης εβδομάδας».

Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δ.Κατερίνης, ενόψει ημέρας της γυναίκας (8/3/2021)

Στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας (8 Μαρτίου), μια σειρά δράσεων οργάνωσε και πραγματοποιεί το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης, αρχής γενομένης από σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα, ο Σύλλογος «Κόρες Πιερίων οι Κατερινιώτισσες» θα παραδώσει δέματα αλληλεγγύης τα οποία, την ερχόμενη εβδομάδα, θα διανεμηθούν σε γυναίκες που υποστηρίζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών.

Δήμος Κατερίνης: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού στον Καταυλισμό Ρομά

Ολοκληρώθηκε η σημαντική παρέμβαση καθαρισμού στον Πέλεκα, πέριξ της περιοχής του καταυλισμού των Ρομά Κατερίνης, από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης.

Χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες εντατικών εργασιών για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της περιοχής ώστε να απομακρυνθούν τόνοι απορριμμάτων και μπαζών τα οποία είχαν μετατρέψει την περιοχή δίπλα στο ποτάμι, σε σκουπιδότοπο.

Δήμος Κατερίνης: Παρεμβάσεις για καλύτερη καθημερινότητα

Ολοκληρώνονται εντός της εβδομάδας από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, οι εργασίες αναβάθμισης των υπαίθριων χώρων, στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο (Άγιος Λάζαρος), ενώ συνεχίζονται οι εκτεταμένες παρεμβάσεις ανάπλασης πεζοδρομίων, στην πόλη της Κατερίνης και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Μαλέα (Σιδηροδρομικός Σταθμός), Πλάτωνος (περιοχή Νέας Ζωής).

Κλειστά τα λύκεια της Πιερίας για δια ζώσης διδασκαλία λόγω Επιπέδου Β' (Κόκκινο)

Η Πιερία κατατάχθηκε από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 4 Μαρτίου 2021 στις «κόκκινες περιοχές» και ως εκ τούτου δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης τα Λύκεια.

Τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση.

Οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια) θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

ΝΕΑ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: 5,2 ΡΙΧΤΕΡ στις 8:24 μμ (22 χλμ ΝΝΔ της Ελασσόνας)

Νέα σεισμική δόνηση

Πρώτη εκτίμηση (αυτόματη λύση) Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

ΜΕΓΕΘΟΣ 5,2 ΡΙΧΤΕΡ

Ώρα: 8:24 μμ

Τοποθεσία: 22 χιλιόμετρα νοτιο-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας

Εστιακό βάθος: 13.8 χλμ

 

Δεν καταγράφηκαν προβλήματα από την ισχυρή σεισμική δόνηση & ακολουθία στον Δήμο Κατερίνης

Αισθητή και στον Δήμο Κατερίνης, χωρίς να έχει αναφερθεί ή καταγραφεί οιοδήποτε πρόβλημα ήταν η ισχυρή σεισμική δόνηση και ακολουθία, που με επίκεντρο την Ελασσόνα σημειώθηκε σήμερα στις 12:16 μ.μ.

Σελίδες

Scroll to Top