Η εκδήλωση, που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του εγχειρήματος Trophy – Τροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, έχει στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο.
Η δράση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Υποστηρικτές των Trophy Meet-ups είναι οι envOlve Entrepreneurship, ΚΕΜΕΛ, Goody’s, Μπύρα Νήσος και Χυμοί Χριστοδούλου. Το εγχείρημα του TrophyΤροφή συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές και startups του 3ου TrophyΤροφή Meet-Up θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από εκπροσώπους επιχειρήσεων του κλάδου της αγροδιατροφής, φορέων που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και ακαδημαϊκούς σε θεματικές που αφορούν την ευφυείς και βιώσιμες εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων, την καινοτομία στην τυποποίηση και συσκευασία τροφίμων και τις αντίστροφες εφοδιαστικές αλυσίδες αξιοποίησης υποπροϊόντων τροφίμων.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε σύντομο εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών, με βάση τις θεματικές που θα συζητηθούν, στο πρώτο μέρος. Θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα project τους, ενώ θα έχουν και ευκαιρίες δικτύωσης. Μετά από ψηφοφορία, θα προκύψει η καλύτερη ομάδα-ιδέα, η οποία θα λάβει συμβουλευτική υποστήριξη για να βελτιώσει και να αναπτύξει περισσότερο την επιχειρηματική της πρόταση. Οι νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από τα TrophyΤροφή Meet-ups σε όλη την Ελλάδα, θα διαγωνισθούν για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας στο πλαίσιο του TrophyΤροφή για το 2025.
Τα TrophyΤροφή Meet-ups, που διοργανώνονται φέτος για τέταρτη χρονιά στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, στοχεύουν στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στην Ελλάδα. Αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.
Πρόγραμμα
Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025 | 17:00-20:30
Κεντρικό Αμφιθέατρο Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας ΔΙ.ΠΑ.Ε. – Κατερίνη
Κεντρική Θεματική: Ευφυείς και βιώσιμες εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων
17:00-17:05 | Χαιρετισμοί: Δημήτριος Τριανταφύλλου, Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε.
Μαρία Τσακίρη, Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Ε.Β.Ε.Θ. – CMO Αβγά Τσακίρη
17:05-17:10 | Παρουσίαση TrophyΤροφή 2025 & Προγράμματος Ημέρας
17:10-17:20 | Παρουσίαση: Δημήτριος Παλαντζιάν, Τμήμα Μεταφοράς Τεχνολογίας & Καινοτομίας ΔΙ.ΠΑ.Ε.
17:20-17:30 | Παρουσίαση: Ηλίας Γεωργακούδης, Επιστημονικός Συνεργάτης ΔΙ.ΠΑ.Ε. 17:30-18:00 | 1o Πάνελ Συζήτησης: «Καινοτομία στην τυποποίηση και συσκευασία τροφίμων»
Συμμετέχοντες: Δημήτριος Φωλίνας, Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε.
Ιωάννης Κωσταβέλης, Επ. Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε.
Μαρία Τσακίρη, Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Ε.Β.Ε.Θ. – CMO
Αβγά Τσακίρη
Συντονιστής: Δημήτριος Τριανταφύλλου, Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε.
18:00-18:10 | Fireside Chat: Αναστασία Μπόμπα, Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης
Σταύρος Παπαδόπουλος, Entrepreneurship & Innovation Senior Manager, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
18:10-18:20 | Διάλειμμα
18:20-18:30 | Παρουσίαση: Ναούμ Τσολάκης, Αν. Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε.
18:30-19:00 | 2o Πάνελ Συζήτησης: «Αντίστροφες εφοδιαστικές αλυσίδες αξιοποίησης υποπροϊόντων τροφίμων»
Συμμετέχοντες: Ευάγγελος Λιούτας, Επ. Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε.
Παναγιώτης Kαραγιαννακίδης, Επ. Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε.
Αντώνης Αμανιός, CEO Joice Foods
Συντονιστής: Ναούμ Τσολάκης, Αν. Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε.
19:00-19:50 | Εργαστήριο Παραγωγής Ιδεών
19:50-20:30 | Παρουσιάσεις Ιδεών & Κλείσιμο
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.