Θετικές και παραγωγικές επαφές έγιναν στην Αθήνα μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών και της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άννικα Μπράιντχαρτ.
Ερωτηθείς από το protothema.gr στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος Τύπου του Πιερ Μοσκοβισί απάντησε πως οι διεργασίες στην Αθήνα ήταν όντως παραγωγικές και πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με σκοπό την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους.
Σε επόμενη ερώτηση για το τι σημαίνει ακριβώς μια ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης πριν το τέλος του έτους, δηλαδή αν αναμένεται να υπάρξει απλά μια τεχνική συμφωνία ή όλη η διαδικασία εφαρμογής των συμφωνηθέντων, η εκπρόσωπος απάντησε πως αρκεί μια τεχνική και πολιτική συμφωνία.