Έχω την πεποίθηση ότι ελάχιστοι από τους βουλευτές που είπαν εκείνο το “μεγάλο” ΝΑΙ στη Συνθήκη των Πρεσπών πριν από πέντε χρόνια, έσκυψαν να δουν τη μακρόχρονη Ελληνική πορεία της Μακεδονίας μας και χωρίς προβληματισμό, ελαφρά τη καρδία, ενέκριναν με την ψήφο τους μια συνθήκη ταπεινωτική, διότι με αυτή αναγνωρίζουμε στα Σκόπια Μακεδονική Εθνότητα και Μακεδονική Γλώσσα. Η αναγνώριση Μακεδονικής Γλώσσας συνιστά και εθνική ταυτότητα, δηλαδή αναγνώριση Μακεδονικής Εθνότητας. Η γλώσσα που ομιλείται στο κρατίδιο αυτό είναι ένα σλαβικό ιδίωμα, μιά διάλεκτος της βουλγαρικής γλώσσας και δεν έχει καμιά σχέση με τη γλώσσα των Αρχαίων Μακεδόνων, η οποία ήταν η Ελληνική.
Σύμφωνα με την Ιστορία, το πρώην κρατίδιο των Σκοπίων καταλαμβάνει την έκταση της αρχαίας Παιονίας, η οποία κατακτήθηκε το 354 π.Χ από τον Βασιλιά Φίλιππο και προσαρτήθηκε στο βασίλειο της Μακεδονίας όταν απεβίωσε ο βασιλεύς των Παιόνων Άγης, διατηρώντας το όνομά της ΠΑΙΟΝΙΑ. Οι Παίονες ήταν Ελληνικό Φύλο και η Παιονία, όπως και όλα τα κατακτημένα κράτη από τον Μέγα Αλέξανδρο,, διατήρησαν τα Εθνικά τους όνόματα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το μεγάλο λάθος διεπράχθη το 1990, όταν διελύθη (με τον τρόπο που διελύθη), η Γιουγκοσλαβία, οι Ελληνικές Κυβερνήσεις και όλα τα Κόμματα της Βουλής όφειλαν με ομόφωνη απόφαση να απαιτήσουν τον αποκλεισμό του ονόματος “Μακεδονία” στο κρατίδιο αυτό και να διατηρήσει το αρχικό του όνομα Βαρντάσκα ή οποιοδήποτε άλλο όνομα. Το όνομα Μακεδονία δόθηκε από τον Τίτο προσβλέποντας προφανώς στη μελλοντική Μεγάλη Μακεδονία του Αιγαίου, όπως ακριβώς φαίνεται καθαρά και στον αναρτημένο χάρτη στην αίθουσα σχολείου των Σκοπίων τη στιγμή που ψηφίζει ο πρώην Πρόεδρός τους κ.Ζάεφ.
Το επιχείρημα ότι 142 κράτη αναγνώρισαν το κρατίδιο αυτό με το όνομα “Μακεδονία” δεν ευσταθεί, διότι προϋποθέτει (προϋπέθετε) τη δική μας παραδοχή, γι’αυτό και στον ΟΗΕ το κρατίδιο αυτό είχε επίσημο όνομα FYROM, δηλ.πρώην Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Η Συνθήκη αυτή ήδη άρχισε να δημιουργεί τεράστια προβλήματα, όπως π.χ στα Μακεδονικά προϊόντα μας, στην αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας, στην ενίσχυση του αλυτρωτισμού εκ μέρους του κρατιδίου αυτού και πιθανόν την προσπάθεια ίδρυσης της “Μεγάλης Μακεδονίας του Αιγαίου” στο Μέλλον, που ενδέχεται να είναι στα σχέδια των αείποτε συμμάχων μας.
Οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμιά σχέση με τους Έλληνες. Είναι Σλάβοι που ήλθαν από το Βορά μετά το 650 μ.Χ. Άλλωστε αυτό το δήλωσε και επισήμως ο μακαρίτης Πρόεδρός τους Γκρηγκόρωφ. Επομένως, όλα τα “επιχειρήματα” των Ελλήνων πολιτικών που πήραν άμεσα η έμμεσα θετική θέση για το όνομα “Μακεδονία” είναι σαθρά και ανύπαρκτα.
*Μακεδονία: 4000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού” ο τίτλος του βιβλίου της ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, 576 σελίδων, που εκδόθηκε το Νοέμβριο του 1993, το οποίο συνέγραψαν 25 καθηγητές Πανεπιστημίου διεθνούς κύρους, όπως η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, ο Μανόλης Ανδρόνικος, ο Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος, ο Μιχαήλ Σακελλαρίου, ο Δημήτρης Παντερμαλής κ.ά.
Του Ανέστη Μωυσιάδη