Πέμπτη 4 Μαρ 2021 10:59      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ - Να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολίων για τα κράτη – μέλη

ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 

Μεγιστοποίηση της πίεσης στις φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν εμβόλια από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολίων που παραλαμβάνουν τα Κράτη-Μέλη, και άρα και η Ελλάδα , ζήτησε από το βήμα της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου , η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ , Μαρία Σπυράκη στη σημερινή συζήτηση για την πορεία της εκστρατείας εμβολιασμού. 
Ενώπιον της Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου, η ευρωβουλευτής τόνισε την ανάγκη οι φαρμακευτικές εταιρείες να «εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για παραγωγή εμβολίων στο συμφωνημένο χρόνο». Παράλληλα η Μαρία Σπυράκη απάντησε και στο σχόλιο της ευρωβουλευτή Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, η οποία χαρακτήρισε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «δυσμενή διάκριση» για τα φτωχότερα κράτη έναντι των πλουσιότερων. 
« Το πιστοποιητικό του εμβολιασμού, αγαπητοί συνάδελφοι, κυρία Ζαχαροπούλου, δεν είναι διάκριση, δεν είναι υποχρεωτικό ούτε προϋπόθεση για ταξίδι. Όποιος όμως εμβολιάζεται θα πρέπει να μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα» είπε χαρακτηριστικά η κα Σπυράκη.

Ολόκληρη η ομιλία της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη: 

Οι κοινές παραγγελίες εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξασφάλισαν ότι το εμβόλιο είναι δημόσιο αγαθό για όλους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, όπως ξέρετε Επίτροπε, το εγχείρημα του εμβολιασμού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα οποία πρέπει επειγόντως να επιλύσουμε. 
Πρώτα από όλα είναι απαραίτητο να εξαντλήσουμε την πίεση μας στις φαρμακευτικές εταιρείες που παρασκευάζουν τα εμβόλια προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για παραγωγή στο συμφωνημένο χρόνο. Ο χρόνος που θα καταφέρουμε να εμβολιάσουμε θα κρίνει την επιστροφή μας στην κανονικότητα ,στην οικονομική δραστηριότητα που νέκρωσε και πρέπει να τρέξουμε. 
Είναι επίσης απαραίτητο να εναρμονίσουμε τα κριτήρια για μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα ενόψει της τουριστικής περιόδου. Το πιστοποιητικό του εμβολιασμού που προτείνει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι το «κλειδί» για να αποκαταστήσουμε το δικαίωμά μας στην ελεύθερη  μετακίνηση. Το πιστοποιητικό του εμβολιασμού, αγαπητοί συνάδελφοι, κυρία Ζαχαροπούλου, δεν είναι διάκριση, δεν είναι υποχρεωτικό ούτε προϋπόθεση για ταξίδι. Όποιος όμως εμβολιάζεται θα πρέπει να μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα. Επείγει να κάνουμε άμεσα, γρήγορα τα απαραίτητα βήματα για να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό. Επείγει να επαναλειτουργήσει η οικονομία, να υποστηρίξουμε τις δουλειές ,να αντικαταστήσουμε τις χιλιάδες δουλειές που χάνονται, επείγει να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Σας  ευχαριστώ πολύ.»

Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής
Μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι

Μαρία Σπυράκη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top