Πέμπτη 3 Δεκ 2020 16:28      

Με επισημότητα και υπό αυστηρά μέτρα ο εορτασμός ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

Με επισημότητα και λαμπρότητα τιμήθηκε χθες στην Κατερίνη η επέτειος του «Όχι», χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση, παρουσία των αρχών του νομού, πλην των βουλευτών αλλά και εκπροσώπου της Κυβέρνησης, λόγω των οδηγιών που δόθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του covid19. Στην δοξολογία που τελέστηκε στον Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γεώργιου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, ο δήμαρχος Κατερίνης Κ. Κουκοδήμος, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Η. Χατζηχριστοδούλου, οι αστυνομικές, στρατιωτικές και λιμενικές αρχές του τόπου, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και συλλόγων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια του 16ου δημοτικού σχολείου κα Ιωάννα Τσουμπάρη. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας από τις αρχές του νομού.

Ημέρα τιμής και διδακτικής μνήμης

Στο μήνυμα της η αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου κάνει για μια ημέρα τιμής, διδακτικής μνήμης και λαμπρό σταθμό στην ιστορία του ελληνικού έθνους. «Το ηρωικό «ΌΧΙ» επιβεβαίωσε το θάρρος, την αδάμαστη θέληση, την εθνική αλληλεγγύη, την αυταπάρνηση, γενναιότητα και υπερηφάνεια που χαρακτηρίζουν τον ελληνικό λαό. Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα του «ΌΧΙ», που πρέπει να αποτελέσει φάρο και  οδηγό για τη διασφάλιση της ταυτότητας του έθνους μας, για την προάσπιση της πατρίδας μας. Ας εμπνευστούμε από τα μηνύματα των προγόνων μας, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και με πνεύμα ενότητας να προσπαθήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να δώσουμε τις μάχες μας ενάντια στις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας.  Ας υψώσουμε την ελληνική σημαία, αποδίδοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στους πρωταγωνιστές του  έπους του ’40, που ύψωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Τα ιδανικά της 28ης Οκτωβρίου φωτίζουν τον απανταχού ελληνισμό

«Οι αρχές και τα ιδανικά της 28ης Οκτωβρίου διαχρονικά εμπνέουν και φωτίζουν τον απανταχού ελληνισμό, καθώς υπενθυμίζουν τους ανεξάντλητους αγώνες του ελληνικού έθνους για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας», επισημαίνει στο μήνυμα του ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. «Επιπλέον, η εποποιία του ΟΧΙ συνιστά κορυφαία στιγμή ηρωισμού και αυτοθυσίας, που ενισχύει το αίσθημα της εθνικής ασφάλειας, ενδυναμώνει το πατριωτικό φρόνημα, ενώ δίνει σε όλους μας, τη δυνατότητα να αντλήσουμε κρίσιμα διδάγματα ενότητας, αφύπνισης και συστράτευσης για την αντιμετώπιση κάθε απειλής. Σήμερα και εμείς καλούμαστε παράλληλα με την απόδοση της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και της βίας, να αξιοποιήσουμε τις παρακαταθήκες της γενιάς του ΄40, να επικαιροποιήσουμε τα ανώτερα εθνικά μηνύματα της εποχής και να πετύχουμε την ανάταξη της Πατρίδας μας. Μπορεί η φετινή επέτειος να εορτάζεται όχι σε δρόμους και πλατείες, αλλά υπό την σκιά της υγειονομικής κρίσης  να επηρεάζει καθοριστικά την καθημερινότητά μας. Ωστόσο, αυτό δεν μας εμποδίζει να τιμήσουμε την επέτειο, με τις σημαίες μας να κυματίζουν ψηλά. Ταυτόχρονα, με τη σκέψη μας στα οράματα της νέας γενιάς, στην οποία οφείλουμε να διασφαλίσουμε όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για ένα μέλλον που να της αξίζει. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!».

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top