Τετάρτη 3 Μαρ 2021 23:08      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξή ΔΕΗ και ΔΕΠΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ, με αντικείμενο την τροφοδοσία με φυσικό αέριο νησιωτικών και άλλων περιοχών/καταναλωτών απομακρυσμένων από το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο του μνημονίου, οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν από κοινού τη δυνατότητα και το πλαίσιο συνεργασίας τους στον τομέα αυτό, καθώς και την παροχή συνδυασμένων ενεργειακών προϊόντων σε τοπικό επίπεδο».

«Η υλοποίηση συνεργασίας των δύο πλευρών, στο συγκεκριμένο αντικείμενο, θα πραγματοποιηθεί με πλήρη σεβασμό του Ευρωπαϊκού και εθνικού δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού και με συμμετοχή και εταιρειών του ιδιωτικού τομέα» επισημαίνεται ακόμη.

Όπως είναι γνωστό, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η ΔΕΠΑ έχει σαν βασική στρατηγική κατεύθυνση τη μέγιστη δυνατή επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου και τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της.

Στη βάση αυτή σκοπεύει να αναπτύξει νέα δραστηριότητα με αντικείμενο την τροφοδοσία απομακρυσμένων από το ΕΣΦΑ περιοχών και καταναλωτών, με κύριο στόχο την τροφοδοσία της Δυτικής και της Νησιωτικής Ελλάδας, που δεν διαθέτουν δίκτυα, αλλά και μεμονωμένων καταναλωτών σε απόσταση από υφιστάμενα δίκτυα.

Η τροφοδοσία αυτών των περιοχών/καταναλωτών θα πραγματοποιείται σε μορφή υγροποιημένου ή/και συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Με τη σειρά της η ΔΕΗ, προστίθεται στη σχετική ανακοίωση, «στις διαμορφούμενες νέες συνθήκες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έχει στρατηγική κατεύθυνση την επιχειρηματική δραστηριοποίησή της και σε άλλους τομείς και προϊόντα, μεταξύ των οποίων το φυσικό αέριο έχει επιλεγεί ως σημαντική ευκαιρία.

» Ειδικότερα, μάλιστα, στα μη διασυνδεδεμένα νησιά όπου η διείσδυση του φυσικού αερίου μπορεί να υποστηριχθεί από τη δική της αυτόνομη θερμική παραγωγή».

Φυσικό αέριο ΔΕΠΑ ΔΕΗ Ηλεκτρική ενέργεια Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top