Τρίτη 24 Νοε 2020 20:25      

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για την συμφωνία των Πρεσπών ειδικά σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.
Το απόγευμα της Δευτέρας διαδηλωτές με περίπου 800 οχήματα, μηχανές και αυτοκίνητα, συγκεντρώθηκαν από τις 8 μμ στο εμπορικό κέντρο One Salonica και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κατά της συμφωνίας.
Η μοτοπορεία πραγματοποιήθηκε ως διαμαρτυρία κατά της συμφωνίας που υπεγράφη με την ΠΓΔΜ. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα έχοντας ελληνικές σημαίες στα χέρια και κορνάροντας κατά τη διαδρομή.
Οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Νέα Παραλία όπου κατέθεσαν στεφάνι και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο. Η χθεσινή  πορεία ήρθε  να προστεθεί σε δεκάδες που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρας μας με μόνο αίτημα να ανατρέψουν την συμφωνία.

Στα συλλαλητήρια που έγιναν την Κυριακή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πλήθος κόσμου κατέβηκε στο δρόμο, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια όταν άγνωστοι πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις.
Τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδια, ενώ προχώρησαν και σε τρεις προσαγωγές, οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας παρουσιάστηκαν στον Εισαγγελέα.

 

Πορεία Πορείες

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top