Κατά την παρουσίαση του «Εγχειριδίου του καλού Έλληνα»
Βαθύς γνώστης και λάβρος κατά των παραποιητών της ιστορίας μας ήταν στο Πνευματικό Κέντρο της Κατερίνης κατά την παρουσίαση του «Εγχειριδίου του καλού Έλληνα», πρόσφατου έργου του Γ. Ράπτη, ο Λυκειάρχης Κατερίνης, Θεολόγος – Φιλόλογος και με σπουδαίες σπουδές στη Γερμανία, Αθανάσιος Καβουνίδης.
Καθαρά, θαρρετά, με παρρησία, πέρα από την πλήρη παρουσίαση του βιβλίου, «που είναι μοναδικό στο είδος του, με τομή σ’ όλα τα παλαιά και σύγχρονα γεγονότα με πολύ πιεσμένο και σύντομο λόγο», ο κ. Καβουνίδης ξεκαθάρισε και γεγονότα που έχουν σχέση με την Αγία Αικατερίνη και την
Υπατία, μεγάλη μαθηματικό της Αιγύπτου (που εκτελέστηκε φριχτά (πολλοί ταυτίζουν τα δύο αυτά ιερά πρόσωπα), καθώς και για το χρόνο αφίξεως Σιναϊτών στην Πιερία. Είναι πράγματι « κιβωτός γνώσεων» ο κ. Καβουνίδης, όπως εξάγεται και από το πρώτο πόνημά του για τους Θράκες, με τη μέγιστη πληρότητα για την ιστορία της καθημαγμένης πατρίδας του.
Μάλιστα ετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς και το δεύτερο τόμο.
Να γιατί και ο υπ.Πρύτανης του Α.Π.Θ. καθηγητής της Φιλοσοφίας Σωκράτης Δεληβογιατζής δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τον «πολιτιστικό οργασμό» στην πόλη μας, όχι με φευγαλέες δράσεις, αλλά με έργα που θα αντέξουν σίγουρα στο χρόνο και που τα έχει η Κατερίνη τόσο μεγάλη ανάγκη, ως η γενέτειρα των «Πιερίδων Μουσών».