Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center

Ο Φώντας Μπαραλιάκος ζητά  το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων στις γέφυρες Αλυκών και Μακρυγιάλου Πιερίας

Ο Φώντας Μπαραλιάκος αναφέρει πως τα υπό εξέλιξη έργα, κυρίως στις άνω διαβάσεις πλησίον του  Α/Κ Μακρυγιάλου (γέφυρες Αλυκών Κίτρους και Μακρυγιάλου) έχουν προκαλέσει  κατ’ επανάληψιν δυσχέρειες στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων

ADVERTISEMENT

Μεθοδικό-Μεταίχμιο

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Hondos Center

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» - Ιδιωτικό Σχολείο - IB School

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Spiroulina 300x250

ADVERTISEMENT
Ακούστε το

Με επιστολή του προς τον Εκτελεστικό Διευθυντή και τα μέλη του Δ.Σ της εταιρείας ο Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος αιτείται διευκρινήσεων επί του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος  ολοκλήρωσης των έργων στο τμήμα του Εθνικού Οδικού Άξονα που διέρχεται του Νομού Πιερίας.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαραλιάκος αναφέρει πως τα υπό εξέλιξη έργα, κυρίως στις άνω διαβάσεις πλησίον του  Α/Κ Μακρυγιάλου (γέφυρες Αλυκών Κίτρους και Μακρυγιάλου) έχουν προκαλέσει  κατ’ επανάληψιν δυσχέρειες στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Επιπροσθέτως, οι  , που εφαρμόζονται για την συντήρηση των τούνελ στο ύψος της Κατερίνης, συνεχίζονται.

Παράλληλα, με Δελτίο Τύπου, που δημοσιεύθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία πως εκκινούν τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 εργασίες πλήρους ανακατασκευής του κλάδου προς Θεσσαλονίκη, της γέφυρας στη Χ.Θ. 464+360 στην περιοχή του Αιγινίου Πιερίας. Επομένως,  θα υπάρξει πρόσθετη κυκλοφοριακή παρέμβαση σε ένα ακόμη τμήμα του αυτοκινητοδρόμου εντός των ορίων του Νομού Πιερίας. Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό πως θα επιβαρυνθεί περαιτέρω η κυκλοφοριακή ικανότητα της οδού.

Ο Φώντας Μπαραλιάκος ζητά  το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων στις γέφυρες Αλυκών και Μακρυγιάλου

Ο Βουλευτής Πιερίας υπενθυμίζει πως με παλαιότερη επιστολή του είχε γνωστοποιήσει στην εταιρεία πως κατά την περσινή καλοκαιρινή – τουριστική περίοδο ταλαιπωρήθηκαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα τουρίστες που όδευαν στα καταλύματά τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές αλλά και επισκέπτες όμορων νομών (Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Κιλκίς, κ.α) που είχαν επιλέξει να μετακινηθούν στην  Πιερία, ακόμη και αυθημερόν, προκειμένου να αποδράσουν στην θάλασσα και τον Όλυμπο. Το πρόβλημα τότε διευθετήθηκε με την διακοπή των εργασιών ως τα τέλη του Σεπτέμβρη κατ’ εντολή του τότε αρμοδίου Υπουργού Μεταφορών κ.Καραμανλή.

Ο Φώντας Μπαραλιάκος ζητά  το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων στις γέφυρες Αλυκών και Μακρυγιάλου

«Διανύουμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης και οι επιβαλλόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις συνεχίζουν να υφίστανται προκαλώντας οχλήσεις, δικαιολογημένο εκνευρισμό, καθυστερήσεις και χρονοτριβές στους διερχόμενους οδηγούς από τον οδικό άξονα της ΠΑΘΕ που διέρχεται της Πιερίας. Ήδη κατά το Σαββατοκύριακο με την προσθήκη της αργίας της Καθαράς Δευτέρας επαναλήφθηκαν φαινόμενα της καλοκαιρινής περιόδου. Είναι προφανές πως μεγεθύνεται, πέρα από την ταλαιπωρία, και ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων» υπογραμμίζει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Βουλευτής Πιερίας.

Ο Φώντας Μπαραλιάκος ζητά  το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων στις γέφυρες Αλυκών και Μακρυγιάλου

Ολοκληρώνοντας το επιστολικό του κείμενο ο κ.Μπαραλιάκος παρακαλεί θερμά να οριστεί από την εταιρεία το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των έργων στις γέφυρες Αλυκών και Μακρυγιάλου σε πρώτη φάση, ώστε να μην παρακωλύεται η απρόσκοπτη μετάβαση και αποχώρηση των επισκεπτών προς προορισμούς της Πιερίας αλλά και η εν γένει ομαλή διέλευση κάθε διερχόμενου οχήματος στο τμήμα του Εθνικού Οδικού Άξονα που διέρχεται του Νομού καθώς επίκεινται οι διακοπές του Πάσχα ενώ πλησιάζει και η έναρξη της τουριστικής περιόδου, οπότε και θα παρατηρηθεί πολύ υψηλότερη κυκλοφορία από την συνήθη.

Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Δημιουργός περιεχομένου στο olympiobima.gr.
Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News

Σχετικά άρθρα

ADVERTISEMENT

Μεθοδικό-Μεταίχμιο

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Hondos Center

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» - Ιδιωτικό Σχολείο - IB School

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Spiroulina 300x250
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος

ADVERTISEMENT
Θεσσαλοι
Σαρακατσάνικο Γλέντι
1ο Αντάμωμα Κρητών
Ανδρομαχη

Πιο Δημοφιλή

Μη χάσετε

Αγγελίες

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Διαβάστε ακόμη...