Η καθημερινή πρόγνωση του καιρού για την Κατερίνη και την Πιερία, με αναλυτικές πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και αναμένονται στην περιοχή. Με στόχο την έγκαιρη και αξιόπιστη καθημερινή ενημέρωση σας, πληροφορίες για τη θερμοκρασία, τους ανέμους και τυχόν έκτακτα φαινόμενα
Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη και την Πιερία.
Προειδοποιήσεις
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και από το βράδυ στις δυτικές Κυκλάδες.
Γενικά Χαρακτηριστικά
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στις Σποράδες, την Εύβοια και τις δυτικές Κυκλάδες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και από το βράδυ στις δυτικές Κυκλάδες.
Τα φαινόμενα αργά το βράδυ θα επεκταθούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία και Θράκη
Καιρός: Αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός για αύριο Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2025
Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες,τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στον Πατραϊκό μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά της τάξεως των 5 με 7 βαθμών όπου η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα η πτώση θα είναι της τάξης των 2 με 4 βαθμών και θα φτάσει στα κεντρικά τους 10 με 12 και στα δυτικά και τη νησιωτική χώρα τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
ΕΜΥ – Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας