Η πρόγνωση του καιρού για Κατερίνη και Πιερία, σήμερα Τρίτη 27/2
Προειδοποιήσεις
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις πρώτες πρωινές ώρες στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων.
Γενικά Χαρακτηριστικά
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νότια τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και σταδιακά μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και πρόσκαιρα στην Κρήτη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 18 με 19 και τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία και Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική Μακεδονία και από τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός για αύριο Τετάρτη 28/2
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς κατά κανόνα βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια και θα φτάσει τους 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.
ΕΜΥ – Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας