Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2026
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες
Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center
  Συμβαίνει Τώρα
Φαρμακεία Κατερίνη & Πιερία: Εφημερεύοντα και Ανοιχτά Φαρμακεία σήμερα 08/08/2026 8 Αυγούστου 2026
Σαν Σήμερα, Σάββατο, 8 Αυγούστου 2026: Ιστορικά γεγονότα και εορτολόγιο της ημέρας 8 Αυγούστου 2026
Τι αθλητικές μεταδόσεις έχει η τηλεόραση, σήμερα Σάββατο, 8 Αυγούστου 2026 8 Αυγούστου 2026
Κατερίνη & Πιερία: Ο καιρός σήμερα, 8 Αυγούστου 2026 8 Αυγούστου 2026
Πιερία: Κατακόρυφη πτώση γεννήσεων την περίοδο 2010-2025 7 Αυγούστου 2026
Next
Prev

Ολύμπιο Βήμα » Κλιματική Αλλαγή » Οι 5+1 επιπτώσεις του πολέμου στις επιχειρήσεις

Οι 5+1 επιπτώσεις του πολέμου στις επιχειρήσεις

Οι 5+1 επιπτώσεις του πολέμου στις επιχειρήσεις
Κλιματική Αλλαγή
Από
Ολύμπιο Βήμα
Ολύμπιο Βήμα Newsroom
27 Μαρ 2022 30 Ιούλ 2022 4 λεπτά ανάγνωση
Προσθήκη του olympiobima.gr στο

Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα επιταχύνει τις αλλαγές που έχουν ήδη προκληθεί από την πανδημία, τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας αλλά και την κλιματική αλλαγή

ADVERTISEMENT

ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου

ADVERTISEMENT

Τις επιπτώσεις που θα έχει στις επιχειρήσεις ο πόλεμος στην Ουκρανία, αναλύει σε μελέτη του το Economist Intelligence Unit, υπογραμμίζοντας ότι αν και είναι πρωτίστως ανθρωπιστική καταστροφή, η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα επιταχύνει επίσης τις αλλαγές που έχουν ήδη προκληθεί από την πανδημία, τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας αλλά και την κλιματική αλλαγή.

Ιδού, λοιπόν, ποιες είναι «οι επιπτώσεις που θα έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία στις επιχειρήσεις».

Hondos

Το θέμα αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο του ΟΤ Forum, του πρώτου συνεδρίου του Οικονομικού Ταχυδρόμου στις 29 και 30 Μαρτίου.

Ειδικότερα για την επιχειρηματική δραστηριότητα οι αναλυτές του EIU, υπογραμμίζουν πέντε βασικές αλλαγές:

  • Ο πόλεμος θα ενισχύσει τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, αυξάνοντας τις πιέσεις για τοπική προσαρμογή.
  • Η άνοδος των τιμών της ενέργειας και άλλων βασικών προϊόντων θα επιταχύνει τις προσπάθειες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας.
  • Η επένδυση που απαιτείται για τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια θα επηρεάσει τη χρηματοδότηση επενδύσεων καθαρής ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.
  • Οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενδέχεται να επιταχύνουν τη μετάβαση από τα χρηματοπιστωτικά συστήματα που βασίζονται στο αμερικανικό δολάρια σε διαλειτουργικά ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας (CBDC).
  • Οι γεωπολιτικές εντάσεις σχετικά με την τεχνολογία (ήδη κεντρικής σημασίας για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας) θα ενταθούν καθώς η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και αντιμετωπίζει τεχνολογικές κυρώσεις.

Οι αλυσίδες εφοδιασμού

Ειδικότερα για τις αλυσίδες εφοδιασμού αναφέρει ότι έχουν ήδη διαταραχθεί από την πανδημία, καθώς και από τον προηγούμενο εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας. Οι δυσκολίες που προκλήθηκαν από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας θα επιτείνουν αυτές τις διαταραχές και θα ασκήσουν πρόσθετη πίεση στις εταιρείες σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία να συντομεύσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα.

Οι μικρότερες αλυσίδες εφοδιασμού είναι λιγότερο επιρρεπείς σε εμπορικές και γεωπολιτικές διαταραχές, ενώ μειώνουν επίσης το κόστος ναύλων και ασφάλισης.

Το ράλι των εμπορευμάτων θα οδηγήσει στην υιοθέτηση βιώσιμων πολιτικών για τα τρόφιμα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διατηρήσει τις τιμές των καυσίμων και των εμπορευμάτων σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο μέρος του έτους. Αυτό δεν θα θα αυξήσει μόνο το επιχειρηματικό κόστος, αλλά θα εντείνει επίσης τις υπάρχουσες ανησυχίες σχετικά με την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια. Ο πόλεμος ήδη αναγκάζει αρκετές κυβερνήσεις να εξετάσουν προσεκτικά τις επισιτιστικές και γεωργικές πολιτικές τους, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη Μέση Ανατολή, τη Σιγκαπούρη και την Κίνα.

Ορισμένες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, αντέδρασαν προσπαθώντας να μειώσουν το μερίδιο των γεωργικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές για τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος και τη διάδοση των προϊόντων εναλλακτικής πρωτεΐνης. Καθώς περίπου το 60% της κατανάλωσης δημητριακών στην ΕΕ προορίζεται για ζωοτροφές, μια τέτοια προσέγγιση θα βοηθήσει στην απομόνωση της περιοχής από παγκόσμιες κρίσεις της προσφοράς. Θα βοηθήσει επίσης να επιτευχθεί στόχους βιωσιμότητας, μειώνοντας τις υψηλές εκπομπές μεθανίου από τα ζώα.

Η Μέση Ανατολή, εν τω μεταξύ, είναι πιθανό να αυξήσει τις επενδύσεις της στη γεωργία και άλλους τρόπους αύξησης της αγροτικής παραγωγικότητας ή μείωσης της κατανάλωσης νερού.

Η ενεργειακή μετάβαση θα ποικίλλει μεταξύ του αναπτυσσόμενου και του ανεπτυγμένου κόσμου

Οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι είναι άνευ προηγουμένου ως προς το εύρος τους, διατήρησαν ανοιχτές κρίσιμες γραμμές παροχής ενέργειας προς τη Δυτική Ευρώπη. Αν και οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, η εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο την αποθάρρυνε από τη λήψη παρόμοιων μέτρων. Ακόμα κι έτσι, τα ευρωπαϊκά έθνη επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τον ενεργειακό τους εφοδιασμό και αυτό θα απαιτήσει μεγάλες επενδύσεις για την αύξηση των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Θα σημαίνει επένδυση σε μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και μόνωση θέρμανσης για μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και πιθανώς καθυστέρηση των σχεδίων για το κλείσιμο ή τη σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας και του άνθρακα. Θα συνεπαγόταν επίσης σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ακόμη και όταν οι κυβερνήσεις διευρύνουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους και τις τιμές των εμπορευμάτων στα ύψη.

Όλα αυτά θα δυσκολέψουν τις ανεπτυγμένες χώρες να παράσχουν οικονομική στήριξη στην ενεργειακή μετάβαση στις αναδυόμενες οικονομίες — υποστήριξη που ήδη υπολείπεται των δεσμεύσεων. Σαν άποτέλεσμα, οι αναδυόμενες οικονομίες θα συνεχίσουν να επενδύουν στην παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα για να καλύψουν την οικονομική και πληθυσμιακή ανάπτυξη.

Ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας θα διευρύνει, έμμεσα, τις ανισότητες στην ενεργειακή μετάβαση μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.

Οι επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων στην παγκόσμια νομισματική τάξη

Απαντώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν καταφύγει σε πρωτοφανή οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν δέσμευση κρατικών αποθεματικών, εξωεδαφικές απαγορεύσεις στη χρήση νομισμάτων, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και κυρώσεις για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συνεπάγονται επίσης την απομάκρυνση ορισμένων ρωσικών τραπεζών από το Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT), που εδρεύει στο Βέλγιο, το ασφαλές σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για την εκτέλεση διεθνών πληρωμών.

Βραχυπρόθεσμα, αυτό θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στο τραπεζικό σύστημα της Ρωσίας. Μακροπρόθεσμα, θα αναγκάσει τη Ρωσία και άλλες χώρες να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, από αυτές που έχουν στο επίκεντρο το δολάριο.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν ήδη εκκολαπτόμενες εναλλακτικές λύσεις SWIFT, αλλά η δημιουργία ενός πλήρους συστήματος ανταλλαγής τραπεζικών μηνυμάτων θα ήταν δαπανηρή και αργή. Αντίθετα, οποιαδήποτε συγκεκριμένη εναλλακτική λύση σε ένα σύστημα διεθνούς μεταφοράς χρημάτων με υποστήριξη δολαρίων είναι πιθανό να χρησιμοποιεί ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDC). Αρκετές χώρες, ειδικά στην Ασία, προσπαθούν ήδη να διασυνδέσουν τις πλατφόρμες πληρωμών τους που υποστηρίζονται από τις κεντρικές τράπεζες και οι αναλυτές του EIU αναμένουν ότι περισσότερες χώρες θα υιοθετήσουν συμφωνίες πολλαπλών CBDC. Η κρίση θα μεταφέρει αυτή τη μετάβαση στο επόμενο στάδιο.

Η τεχνολογία θα γίνεται όλο και πιο γεωπολιτική και περιφερειακή

Στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, οι τεχνολογικές κυρώσεις έχουν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες εταιρείες. Ως απάντηση στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, οι δυτικοί σύμμαχοι επέβαλαν, για πρώτη φορά, περιορισμούς στις εξαγωγές τεχνολογίας σε επίπεδο χώρας .

Η τεχνολογία γίνεται ολοένα και περισσότερο γεωπολιτική και περιφερειακή, με δύο τρόπους. Πρώτον, η πρόσβαση στην τεχνολογία θεωρείται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις χώρες, όπως φαίνεται στη στάση των ΗΠΑ απέναντι στους ημιαγωγούς. Επειδή ο τομέας των τσιπ είναι κατακερματισμένος και το προϊόν είναι πολύπλοκο, κάθε παράγοντας θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό των ΗΠΑ κάποια στιγμή. Επομένως, οποιαδήποτε τεχνολογική κύρωση των ΗΠΑ καθιστά μια χώρα ή εταιρεία αδύνατη να αγοράσει ημιαγωγούς.
Δεύτερον, το διαδίκτυο γίνεται πιο εθνικό και λιγότερο παγκόσμιο. Η Κίνα οδήγησε αυτήν την αλλαγή χρησιμοποιώντας ένα εθνικό τείχος προστασίας για να περιορίσει την πρόσβαση σε περιεχόμενο που η κυβέρνησή της θεωρεί επικίνδυνο—ένα μέτρο που θέλει να υιοθετήσει η Ρωσία. Η ΕΕ, μέσω της προσέγγισής της με γνώμονα τις αξίες για το απόρρητο των δεδομένων και τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, έχει δημιουργήσει επίσης περιφερειακούς φραγμούς στο διαδίκτυο.

«Ωστόσο, οι εντάσεις δεν είναι μόνο μεταξύ δημοκρατιών και απολυταρχιών, αλλά και μεταξύ μπλοκ, όπως δείχνει η σχέση μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ καταλήγει η έκθεση.

«Ο Κόσμος που Αλλάζει»: 

Oι τεκτονικές αλλαγές που συντελούνται στις μέρες μας στο επίκεντρο του πρώτου OT FORUM του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Στις 29-30 Μαρτίου στο Παλαιό Χρηματιστήριο (Σοφοκλέους 10)

(Πηγή πληροφοριών: ΟΤ)


Μεθοδικό-Μεταίχμιο

Θέματα: επιπτώσειςκλιματική αλλαγήΟυκρανίαπανδημία
Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Η συντακτική ομάδα του Ολύμπιου Βήματος — ημερήσια εφημερίδα Πιερίας από το 1974. Καθημερινή ειδησεογραφική κάλυψη για Κατερίνη, Πιερία και Ελλάδα.

Πληροφορίες για το Ολύμπιο Βήμα
Επικοινωνία

Προηγούμενο Άρθρο

Διαδικτυακό ραδιόφωνο φέρνει κοντά τους Ουκρανούς, Ρώσους και Λευκορώσους που ζουν στην Ελλάδα

Επόμενο Άρθρο

Ά. Σκέρτσος: Πώς θα πέσουν οι τιμές ενέργειας;

Σχετικά άρθρα

Κλιματική κρίση: Ο κλιματισμός ως απαραίτητο μέσο επιβίωσης
Κλιματική Αλλαγή

Κλιματική κρίση: Ο κλιματισμός ως απαραίτητο μέσο επιβίωσης

Η ελληνική τεχνογνωσία στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων
Κλιματική Αλλαγή

Η ελληνική τεχνογνωσία στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Ελ Νίνιο: Οικονομικές επιπτώσεις και κλιματική απειλή
Κλιματική Αλλαγή

Ελ Νίνιο: Οικονομικές επιπτώσεις και κλιματική απειλή

Η συνωμοσία της αγελάδας: Η λύση για τις εκπομπές μεθανίου – Φύκια στη διατροφή τους
Κλιματική Αλλαγή

Η συνωμοσία της αγελάδας: Η λύση για τις εκπομπές μεθανίου – Φύκια στη διατροφή τους

Webinar Εργαστηριακού Κέντρου Κατερίνης: Κλιματική Αλλαγή & Μετανάστευση – 20 Μαρτίου
Κλιματική Αλλαγή

Webinar Εργαστηριακού Κέντρου Κατερίνης: Κλιματική Αλλαγή & Μετανάστευση – 20 Μαρτίου

Δραματική έκκληση επιστημόνων για το κλίμα: Απειλείται η ευημερία και η ίδια η επιβίωση του Ανθρώπου
Κλιματική Αλλαγή

Δραματική έκκληση επιστημόνων για το κλίμα: Απειλείται η ευημερία και η ίδια η επιβίωση του Ανθρώπου

ADVERTISEMENT

ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

XTRA ECO
WORLDLINE


ΑΦΕΤΗΡΙΑ

Σχάρα & Λεμόνι





Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ

ADVERTISEMENT
ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Μηλια-Αγωνας Δρόμου
10ος Επετειακός Αγώνας Αλληλεγγύης

Επιλογές

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο Πρόγραμμα Αποφοίτων της Allwyn Hellas 

Σαν Σήμερα, Κυριακή, 2 Αυγούστου 2026: Ιστορικά γεγονότα και εορτολόγιο της ημέρας

Κατερίνη & Πιερία: Ο καιρός σήμερα, 2 Αυγούστου 2026

Τι αθλητικές μεταδόσεις έχει η τηλεόραση, σήμερα Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2026

Όλυμπος: Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στη θέση Μαγαλιάς (βίντεο)

Μη χάσετε

Φαρμακεία Κατερίνη & Πιερία: Εφημερεύοντα και Ανοιχτά Φαρμακεία σήμερα 08/08/2026

Σαν Σήμερα, Σάββατο, 8 Αυγούστου 2026: Ιστορικά γεγονότα και εορτολόγιο της ημέρας

Τι αθλητικές μεταδόσεις έχει η τηλεόραση, σήμερα Σάββατο, 8 Αυγούστου 2026

Κατερίνη & Πιερία: Ο καιρός σήμερα, 8 Αυγούστου 2026

Πιερία: Κατακόρυφη πτώση γεννήσεων την περίοδο 2010-2025

Αγγελίες

Κατερίνη: Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 52 τ.μ.

Κατερίνη: Πωλούνται έπιπλα γραφείου (εικόνες)

Η εταιρεία Εφέσσου αναζητά Οδηγό Διανομής για να ενταχθεί στην ομάδα της.

Κατερίνη: Ενοικιάζεται κατάστημα γωνία στην οδό Ζαλόγγου

Κατερίνη: Από την ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ GROUP – HomeMarkt ζητείται για μόνιμη εργασία

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Χρήστος Γκουγκουρέλας
Esit Davranmak Erdogan Efendi (Ίδια μέτρα και ίδια...
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Γιώργος Πιπερόπουλος
Αδελφοί Bayraktar, Πρόεδρος Erdogan και Drones Akinci… (βίντεο)
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θόδωρος Δημητριάδης
Έκλειψη ηλίου
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Αργύρης Αργυριάδης
Κλιματική ή/και εγκληματική «κρίση»;

Διαβάστε ακόμη...

«Το τζουκ μπoξ αρχίζει…» στο Λιτόχωρο: Μουσική παράσταση λαϊκών επιτυχιών στο πάρκο
Δήμος Δίου–Ολύμπου

«Το τζουκ μπoξ αρχίζει…» στο Λιτόχωρο: Μουσική παράσταση λαϊκών επιτυχιών στο πάρκο

Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης: Αντίθεση του Δήμου στις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ
Δελτία Τύπου

Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης: Αντίθεση του Δήμου στις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Πιερία: Διανομή τροφίμων από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών
Δελτία Τύπου

Διανομή τροφίμων από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας

Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης: Η παράσταση Σαρμάντζα με τον Γιάννη Τσορτέκη
Εκδηλώσεις

Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης: Η παράσταση Σαρμάντζα με τον Γιάννη Τσορτέκη

Κίνδυνοι για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά
Άρθρα-Απόψεις

Κίνδυνοι για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά

Εταιρείες προσφέρουν εκατομμύρια σε φοιτητές μαθηματικών
Τεχνολογία

Εταιρείες προσφέρουν εκατομμύρια σε φοιτητές μαθηματικών

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


© 2026 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.

Ολύμπιο Βήμα: Η Καθημερινή Ενημέρωση της Κατερίνης και της Πιερίας
Το Ολύμπιο Βήμα είναι η ιστορική ημερήσια εφημερίδα της Πιερίας με έδρα την Κατερίνη, που προσφέρει αξιόπιστη τοπική ενημέρωση σε πολιτική, κοινωνία, πολιτισμό, οικονομία και αθλητισμό, τόσο έντυπα όσο και ψηφιακά

Ολύμπιο Βήμα - Μ.Η.Τ. 252157
Μ.Η.Τ. 252157

Καθημερινή ενημέρωση με τοπικές ειδήσεις, νέα και άρθρα.

  • Ολύμπιο Βήμα: Η Εφημερίδα της Πιερίας από το 1979
  • Επικοινωνία
  • Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
  • Πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Αθανάσιος Τέγος
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr

No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr