Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center

Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία το Διήμερο Εμψύχωσης Οινοποιών Πιερίας

Διήμερο Εμψύχωσης Οινοποιών Πιερίας: Ολοκληρώθηκε με Ιδιαίτερη Επιτυχία η Πρωτοβουλία της Πιερικής Αναπτυξιακής

ADVERTISEMENT

Μεθοδικό-Μεταίχμιο

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Hondos Center

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» - Ιδιωτικό Σχολείο - IB School

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Spiroulina 300x250
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος

ADVERTISEMENT
Ακούστε το

Η Πιερία ανέδειξε τη δυναμική της στον αμπελοοινικό τομέα μέσα από ένα διήμερο εξειδικευμένων δράσεων που διοργάνωσε η Α.Ε. Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΑΠΤοΚ / CLLD – LEADER Πιερίας.

Το Διήμερο Εμψύχωσης Οινοποιών Πιερίας, που υλοποιήθηκε με την οργανωτική επιμέλεια της αναδόχου εταιρείας Open Ways Events & Travel, περιλάμβανε στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δεξιοτήτων, της εξωστρέφειας και της δικτύωσης των τοπικών οινοποιών.

Η ημερίδα της Δευτέρας 26 Μαΐου, που πραγματοποιήθηκε στο Mediterranean Village Hotel & Spa, αποτέλεσε τον πυρήνα του διημέρου και συγκέντρωσε κορυφαίους εισηγητές από τον ακαδημαϊκό, δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο του κρασιού και της γαστρονομίας. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο δημοσιογράφος Λευθέρης Πλακίδας, δημιουργός του περιοδικού Carpe Vinum, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην ουσιαστική ροή της συζήτησης και στη σύνδεση των τοπικών παραγωγών με την ευρύτερη επαγγελματική κοινότητα.

Την ημερίδα χαιρέτησε η πρόεδρος του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής και Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Μαυρίδου Σοφία, η οποία δήλωσε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER, διοργανώνεται ένα διήμερο εμψύχωσης, μια εκδήλωση που εστιάζει στην επιμόρφωση, τη δικτύωση και τη στρατηγική ενδυνάμωση του οινοποιητικού κλάδου, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την προσέλκυση νέων ευκαιριών και την τοποθέτηση των οινοποιών της Πιερίας στον χάρτη του ποιοτικού ελληνικού κρασιού. Συνέχισε ότι η Πιερία αυτές τις 2 ημέρες γίνεται το επίκεντρο ενός διημέρου αφιερωμένου στην ανάδειξη, ενίσχυση και εμψύχωση των τοπικών οινοποιών και των επαγγελματιών του ευρύτερου γαστρονομικού και τουριστικού συστήματος.

Στις θεματικές ενότητες της ημερίδας περιλαμβάνονταν:

  • Αμπελουργία και παραγωγή σταφυλιού, από τον Καθηγητή του ΑΠΘ Στέφανο Κουνδουρά.
  • Οινολογία και δυναμικές ποικιλίες, από τον Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Κοτσερίδη.
  • Εξαγωγές και εξωστρέφεια, από τον οινολόγο Ανέστη Χαϊτίδη.
  • Η αγορά και τα wine bars, από τον επιχειρηματία των «Warehouse» Γιώργο Κανόπουλο
  • Επικοινωνία, αφήγηση και social media, από τον Δημήτρη Σπυριδάκο, την Πόπη Wallick, τον Λευθέρη Πλακίδα και άλλους επαγγελματίες του χώρου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε τοπικών ετικετών από 12 της Πιερίας, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του κλάδου, επιχειρηματιών της εστίασης, δημοσιογράφων και ειδικών της αγοράς.

Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Δημιουργός περιεχομένου στο olympiobima.gr.
Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News

Σχετικά άρθρα

ADVERTISEMENT

Μεθοδικό-Μεταίχμιο

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Hondos Center

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» - Ιδιωτικό Σχολείο - IB School

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Spiroulina 300x250
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Εργασία Εκπαιδευτική Κατερίνη

ΜΠΑΣΔΑΡΑ

ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σχάρα & Λεμόνι
Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Karl-Heinz Heiml


Μήνυμα Ζωής

Karl-Heinz Heiml

Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ

ADVERTISEMENT
Θεσσαλοι
Σαρακατσάνικο Γλέντι
ΠΑΣΟΚ
Ανδρομαχη
Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας

Πιο Δημοφιλή

Μη χάσετε

Αγγελίες

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Διαβάστε ακόμη...