Το πασχαλινό τραπέζι δεν περιορίζεται μόνο στο αρνάκι και το κοκορέτσι.
Ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι
Το πασχαλινό τραπέζι δεν περιορίζεται μόνο στο αρνάκι και το κοκορέτσι. Είναι μια γιορτή γεμάτη σπιτικά φαγάκια, που τρώνε όλοι για ώρες, καθώς πηγαινοέρχονται από τη σούβλα, στο τραπέζι, στο ψυγείο με τις μπύρες και πάλι πίσω. Και σε σπίτι να βρεθείς, τραπεζομάντηλο δε θα μπορείς να δεις, με όλα τα ορεκτικά που θα ναι απλωμένα πάνω στο τραπέζι. Εσύ φέτος τί θα φτιάξεις από πατάτες (must!), πίτες & τάρτες, σαλάτες και εναλλακτική του αρνιού; Σου δίνουμε τις πιο λιμπιστικές μας ιδέες: ότι και να διαλέξεις, θα φαγωθεί!
TO TZATZIKI
Το σωστό όμως τζατζίκι έχει κάποια μυστικά που -αν τα ακολουθήσεις πιστά- το κάνουν πεντανόστιμο, όπως το γεύτηκες κάπου, κάποτε. Διάβασε εδώ ποια είναι αυτά για να γίνει το σπιτικό σου τζατζίκι το πιο περιζήτητο απ' όλα!
ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Οι πιο νόστιμες & τραγανές πατάτες φούρνου
Αρνάκι χωρίς πατάτες, δε γίνεται. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε στο πώς πρέπει να είναι αυτές οι πατάτες: αρωματικές, τραγανές στις άκρες τους, με μαλακή σάρκα, καλά αλατισμένες και με αρκετή σαλτσούλα στο ταψί. Δεν χρειάζεται να είσαι chef για να τις πετύχεις. Χρειάζεσαι μόνο 3 υλικά και 1 ώρα στη διάθεσή σου. Συνταγή εδώ.
Τηγανιά μανιταριών
Μια τηγανιά του εικοσαλέπτου που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό στη μέση του τραπεζιού, αλλά και ως κυρίως μαζί με ρύζι, ανακατεμένη σε ζυμαρικά ή κλεισμένη σε πιτούλα σαν γύρος μανιταριών. Πλούσια σε γεύσεις και αρώματα λόγω της μουστάρδας, του κρασιού και του θυμαριού αλλά και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, αυτήν την τηγανιά την φτιάχνω στο σπίτι μου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. .
Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα
Τραγανο-ψημένες πατατούλες baby με αρώματα από λεμόνι και θυμάρι, ανακατεύονται με πράσινα φασολάκια, αρακά και ελαιόλαδο και κάνουν μια πατατοσαλάτα σαν την Άνοιξη! Συνοδεύει τέλεια τα κρεατικά κι αν σου μείνει, τρώγεται ευχάριστα την επόμενη. Συνταγή εδώ.
Πατάτες φούρνου Hasselback
Πατάτες φούρνου, αλλά όχι παραδοσιακές, όπως θα τις κάνει η μαμά σου. Θα σε κάνουν να φαίνεσαι rock star του φετινού Πάσχα. Μπορείς να τις κάνεις με κάθε είδος πατάτας, κάνοντας απλά λεπτές κάθετες τομές, σαν ακορντεόν! Χοντρό αλάτι και ορίστε η βάση σου. Συνταγή εδώ.